Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Λαμία: "Έχασε" τη ζωή της μία γυναίκα - Αγωνία για μία μητέρα τριών παιδιών

Τραγική η κατάσταση

6 Δεκεμβρίου 2020 15:20
Κορωνοϊός - Λαμία:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι τραγική καθημερινώς διότι υπάρχουν αυξήσεις των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και δυστυχώς αρκετοί θάνατοι. Επίσης ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης ανάφερε ότι πρέπει να πέσουν πρώτα τα κρούσματα για να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Δυστυχώς τα ξημερώματα είχαμε έναν ακόμη θάνατο στο “πέτρινο” κτίριο του νοσοκομείου Λαμίας, όπου έφυγε μια 84χρονη ασθενής από τη Μακρακώμη. Είναι ο πέμπτος θάνατος το τελευταίο 48ωρο, ενώ συνολικά στη Φθιώτιδα έχουμε 12 θανάτους από κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 9 είναι στη Λαμία.

41χρονη δίνει μάχη στη ΜΕΘ

Το πρωί του Σαββάτου διασωληνώθηκε μια 41χρονη Λαμιώτισσα, μητέρα τριών παιδιών, η οποία νοσηλευόταν στο “πέτρινο” και η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Η 41χρονη εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid-19 στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου είναι γεμάτα είναι τα 11 κρεβάτια της ΜΕΘ.

Το παλαιότερο περιστατικό είναι αυτό του 65χρονου Λαμιώτη εκπαιδευτικού που δίνει σκληρή μάχη με τον ιό από τις 23 Νοεμβρίου. Από τη Λαμία συνολικά νοσηλεύονται τρία άτομα, μαζί με την 41χρονη, ενώ στα υπόλοιπα οκτώ κρεβάτια βρίσκονται συνάνθρωποί μας από Βοιωτία (1), Ευρυτανία (2), Καρδίτσα (3), Λάρισα (1) και Βόλο (1). Μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 63,5 έτη.

Έκλεισε ο ΟΑΕΔ στη Λαμία λόγω κρουσμάτων

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά έξι ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ Λαμίας, που αρχές της εβδομάδας ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του «κατόπιν επιβεβαιωμένου κρούσματος».

Στην περίπτωση του ΟΑΕΔ ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που προβλέπει ο ΕΟΔΥ για τους χώρους εργασίας στο δημόσιο τομέα με προσωρινή αναστολή της λειτουργίας επιμέρους οργανικών μονάδων μιας δημόσιας υπηρεσίας ή του συνόλου αυτών, όταν επιβεβαιωθούν κρούσματα.

Για τους υπαλλήλους που νόησαν από covid-19 έγινε η απαραίτητη ιχνηλάτηση και έχουν τεθεί σε καραντίνα οι στενές επαφές τους.

Κορωνοϊός: Το «Ερρίκος Ντυνάν» στέλνει έξι νοσηλευτές σε Δράμα και Κατερίνη

Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, πέραν της ομάδας ιατρών (παθολόγοι, πνευμονολόγοι και αναισθησιολόγοι) που κινητοποιήθηκαν εθελοντικά για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας της Βόρειας Ελλάδας σε εξειδικευμένο προσωπικό, οργάνωσε και αποστολή νοσηλευτών που ήδη αναχώρησε για νοσοκομεία του ΕΣΥ στις ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές από τον κορωνοϊο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για ομάδα έξι νοσηλευτών/τριών, η οποία εντάσσεται για όσο διάστημα απαιτηθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό των Γενικών Νοσοκομείων Κατερίνης και Δράμας. Ωστόσο δύσκολες ώρες περνάει ένα 10χρονο παιδάκι που νόσησε από κορωνοϊό στην Ηλεία.

Κατά την αναχώρησή της, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν Θέμος Χαραμής ευχαρίστησε τη νοσηλευτική ομάδα για την εθελοντική προσφορά και την αυταπάρνηση που κάνει περήφανο όλο το νοσοκομείο, ενώ διαβεβαίωσε ότι η οικογένεια του Ερρίκος Ντυνάν θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται στην πρόσκληση της Πολιτείας και να στηρίζει έμπρακτα τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας για αναχαίτηση του Covid-19.

Επισημαίνεται, ότι το Ερρίκος Ντυνάν, όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας, διαθέτει για την κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ, 50 κλίνες νοσηλείας, καθώς και 14 κλίνες ΜΕΘ για non-Covid ασθενείς, ώστε να απελευθερωθούν κλίνες νοσηλείας και ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία για τους ασθενείς με Covid-19.

"‘Έχοντας λάβει την παγκοσμίου εμβέλειας διαπίστευση JCI, το Ερρίκος Ντυνάν εγγυάται για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει, καθώς και για την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού του.

Με τις άρτιες υποδομές του, πρωτίστως όμως με το υψηλής κατάρτισης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι αρωγός στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share