Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Κορωνοϊός: Συναγερμός και σε γηροκομείο της Φλώρινας

Θετικοί εργαζόμενοι και τρόφιμοι

27 Νοεμβρίου 2020 22:26
Κορωνοϊός: Συναγερμός και σε γηροκομείο της Φλώρινας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Συναγερμός επικρατεί και σε γηροκομείο της Φλώρινας λόγω κορωνοϊού, όπου αρκετοί εργαζόμενοι και τρόφιμοι βρέθηκαν θετικοί, φέρνοντας ανησυχία στις Αρχές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες όλα ξεκίνησαν από ένα θετικό κρούσμα σε προληπτικό έλεγχο σε εργαζόμενο του γηροκομείου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και με τους τρόφιμους του Γηροκομείου. Τα περισσότερα δείγματα βγήκαν θετικά, ενώ οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ είναι εν αναμονή των υπολοίπων δειγμάτων που ελήφθησαν από τρόφιμους, τη στιγμή που γίνονται μαζικοί έλεγχοι στους δρόμους.

Αρκετοί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με βαριά συμπτώματα, ενώ αρκετοί είναι και οι διασωληνωμένοι μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος του Γηροκομείου Φλώρινας.

Η ραγδαία μετάδοση του κορωνοϊού σε τροφίμους και εργαζόμενους, καθώς και η ραγδαία επιδείνωση αρκετών από αυτών, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία στους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ και στους φορείς της περιοχής.

Αυτές οι 18 περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα στην χώρα μας, με τον Νίκο Χαρδαλιά να αναφέρει το ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο», ζητώντας να μην υπάρξει εφησυχασμός.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, οι περιοχές αυτές είναι 18, με το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα να παραμένει υψηλό.

Τέτοιες περιοχές και με τη σειρά του επιδημιολογικού φορτίου των 14 τελευταίων ημερών είναι οι εξής 18 σε σύνολο 74 περιοχών:

Πέλλα,

Δράμα,

Θεσσαλονίκη,

Γρεβενά,

Φλώρινα,

Πιερία,

Ημαθία,

Σέρρες,

Λάρισα,

Κιλκίς,

Χαλκιδική,

Μαγνησία,

Ξάνθη,

Καρδίτσα,

Έβρος,

Καβάλα,

Ροδόπη,

Τρίκαλα.

Αυτές οι περιοχές παραμένουν με τα περισσότερα κρούσματα ανεξάρτητα από την πορεία της καμπύλης επιδείνωσης της νόσου στην περιοχή, εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Αχαΐα, στην Αιτωλοακαρνανία και στην Ηλεία, υπογράμμισε ο υφυπουργός. Προσέθεσε πως αποτελούν περιοχές που αυξάνεται το επιδημιολογικό φορτίο και τόνισε πως η πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη για τα επόμενα 24ωρα.

Επισήμανε, πως τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα, γι' αυτό και πρέπει να παραμείνουμε όλοι προσεκτικοί και πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.

Σε ό,τι αφορά την άρση του lockdown και τι θα ισχύσει την περίοδο των γιορτών, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι η συζήτηση αυτή είναι πρόωρη στην παρούσα στιγμή, σημειώνοντας πως είναι σαφές πως φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως για τις επόμενες δέκα ημέρες τα υφιστάμενα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο.

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share