Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες: Τον Μάρτιο θα συνεχιστούν τα test events

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές του Τόκιο 2020

27 Νοεμβρίου 2020 18:15
Ολυμπιακοί Αγώνες: Τον Μάρτιο θα συνεχιστούν τα test events
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι δοκιμαστικές διοργανώσεις (test events) των Ολυμπιακών Αγώνων του ερχόμενου καλοκαιριού θα συνεχιστούν τον Μάρτιο, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές του Τόκιο 2020, παρά τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο.

Η πλειονότητα των εκδηλώσεων, που χρησιμεύουν ως πρόβα για κάθε άθλημα ξεχωριστά, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πριν ληφθεί η ιστορική απόφαση τον περασμένο Μάρτιο για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων κατά ένα χρόνο, όταν η πανδημία εξαπλώθηκε στον πλανήτη.

Ωστόσο, 18 από αυτές τις διοργανώσεις δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη, από την υδατοσφαίριση μέχρι την ποδηλασία πίστας, συμπεριλαμβανομένης μιας επανάληψης του Ολυμπιακού Μαραθωνίου που μετακινήθηκε από την WA στη βόρεια πόλη του Σαπόρο από το Τόκιο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Ένας σημαντικός ρόλος των δοκιμαστικών διοργανώσεων, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν προγραμματιστεί μεταξύ Απριλίου και Μαΐου, θα είναι η αξιολόγηση των μέτρων που έχουν εκπονηθεί ως μέρος του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό, όπως δήλωσε ο Γιασούο Μόρι, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Διεξαγωγής των Αγώνων.

Τόμας Μπαχ: "Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες"

«Για τις μεγάλες δοκιμαστικές διοργανώσεις, οι αθλητές θα έρθουν στην Ιαπωνία από το εξωτερικό και θα πραγματοποιηθούν πιθανώς με θεατές» δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους. Εξήγησε βέβαια ότι το κοινό δεν θα προέλθει από το εξωτερικό και δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πόσοι θεατές θα παρευρεθούν σε κάθε εκδήλωση.

Η αύξηση των λοιμώξεων και τα νέα μέτρα περιορισμού σε όλο τον κόσμο έχουν προκαλέσει νέο σκεπτικισμό σχετικά με τη δυνατότητα φιλοξενίας των Ολυμπιακών Αγώνων, εάν η πανδημία δεν τεθεί υπό έλεγχο πριν από την τελετή έναρξης, που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου 2021.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα πως είναι «πολύ, πολύ σίγουρος» ότι οι θεατές θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες του Τόκιο» και δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι συμμετέχοντες αθλητές θα εμβολιαστούν, εάν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο, έστω και αν αυτό δεν θα είναι υποχρεωτικό.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share