Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης

Πληροφορίες ότι είχε κορωνοϊό

15 Νοεμβρίου 2020 11:18
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα o Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης. Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το στενό του περιβάλλον ενημέρωσε, ότι σήμερα ο Σεβασμιώτατος θα τελούσε και ειδική δέηση κατά του κορωνοϊού.

Ποιος ήταν ο Σεβασμιώτατος

Ο Ιωάννης (Τασσιάς) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958. Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία το 1979 και το τμήμα της Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1982.

Την ίδια χρονιά χειροτονήθηκε Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ανέλαβε τη διεύθυνση του Γραφείου Νεότητος. Το 1983 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και υπηρέτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου μέχρι το 1994. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον ιερό ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου ως ιερατικός προϊστάμενος.

Από το 1983 υπηρέτησε ως ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, από το 1994 υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Τότε πρωτοστάτησε στην διεκδίκηση της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη από την Εκκλησία ως χώρου λατρείας και πλέον η Ροτόντα δίδεται από το Υπουργείο Πολιτισμού για ορισμένες λειτουργίες κάθε έτος.

Εξελέγη στις 10 Μαΐου 2010 από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Μητροπολίτης Λαγκαδά. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε στις 16 Μαΐου 2010 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες θεολογικού περιεχομένου. Έχει λάβει μέρος σε Θεολογικά Συνέδρια. Έχει διδάξει σε Κατηχητικά Φροντιστήρια και στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Για περίπου 20 χρόνια παρουσίασε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Ακόμα έχει διδάξει στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης. Στο σημείο να σας υπενθυμίσουμε, ότι άλλοι πέντε μητροπολίτες είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

«Ο Αστερίξ μας προετοίμαζε για την έλευση του κορωνοϊού»! Το «τερμάτισε» ο Μητροπολίτης Μόρφου (Video)

Η πανδημία του κορωνοϊού που εδώ και μήνες «χτυπά» αλύπητα όλο τον πλανήτη, με αποτέλεσμα οι θεωρίες συνωμοσίας να δίνουν ρεσιτάλ. Μία από αυτές και η εξήγηση που έδωσε ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος ο οποίος βρήκε έναν μοναδικό τρόπο για να συνδέσει τον κορωνοϊό με τον Αστερίξ. Ενώ, σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε κατηγορήσει την αθεΐα, τα σαρκικά αμαρτήματα και τις εκτρώσεις για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Δηλώνοντας ότι και ο ίδιος διάβαζε μικρός το εν λόγω κόμικ, έδειξε ένα τεύχος του 2017 στο οποίο πρωταγωνιστούσε ένας μασκοφόρος πρωταθλητής με το όνομα “κορωνοϊούς”.

“Για να δείτε πώς προετοιμάζουν τις μάζες για όλα αυτά που ζούμε τώρα” δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το κόμικ αναφερόταν σε “μία αρρώστια, η οποία θα έρθει εις τους κατοίκους της Ρώμης, της Ρώμης της καημένης που δοκιμάστηκε περισσότερο απ’ όλους και τώρα πάλι επέστρεψε”.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου περιγράφει τον χαρακτήρα του “κορωνοϊού” λέγοντας:

“Αφού τον γράφει με μία μάσκα να είναι πάνω σε ένα άρμα, λέει: Ιδού το φαβορί μας που έρχεται κατευθείαν από τη Ρώμη, ο πρωταθλητής με τις νίκες, ο αποκαλούμενος μασκοφόρος Ηνίοχος, ο μεγάλος Κορονοϊούς, και ο πιστός του ο Βακχύλους. Ακούτε; Το ’17 παρακαλώ. Μιλά για τον κορωνοϊό, ο οποίος έρχεται και θα βάλει σε όλους μάσκες. Και φωνάζει ο κόσμος όλος, αφού νικά ο κορωνοϊός… “Κορωνοϊούς, Κορωνοϊούς. Ακούτε;”.

“Πρέπει να έχουμε και λίγη υποψία, ότι κάποιοι εργάζονται για εμάς, χωρίς εμάς. Πριν από εμάς, για εμάς. Αυτό είναι μία απόδειξη ότι δεν είμαστε συνομωσιολόγοι” κατέληξε ο Μητροπολίτης.

Δείτε το παρακάτω απόσπασμα:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share