Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Ιερά Σύνοδο: Θετικοί στον κορωνοϊό πέντε μητροπολίτες

Μεγάλη ανησυχία στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

12 Νοεμβρίου 2020 21:22
Συναγερμός στην Ιερά Σύνοδο: Θετικοί στον κορωνοϊό πέντε μητροπολίτες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο φαίνεται να επικρατεί μία έντονη ανησυχία μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν σε ιεράρχες της. Παράλληλα στην Ελλάδα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 3.316 νέα κρούσματα κορωνοϊού αλλά και 50 νεκροί.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το «Βήμα της Ορθοδοξίας» πέντε μητροπολίτες διαφόρων ηλικιών έχουν διαγνωστεί με Covid-19. Στο δημοσίευμα δεν αναφέρονται τα ονόματα των ασθενούντων μητροπολιτών λόγω προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, γίνεται λόγος για δύο ιεράρχες που έχουν υποκείμενα νοσήματα και είναι ηλικιωμένοι.

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι όλα τα μέλη της ΔΙΣ, και ο πρόεδρός της, αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, υπεβλήθησαν στις απαραίτητες εξετάσεις -Rapid test και μοριακές εξετάσεις- και ευρέθησαν αρνητικοί. Ο αρχιεπίσκοπος έχει μεταβεί στο ησυχαστήριο του στην Ζάλτσα Βοιωτίας, όπου θα παραμείνει σε καραντίνα.

Σημειώνεται πως ο Μητροπολίτης Ιερισσού βγήκε από το νοσοκομείο την Τρίτη, ενώ ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων παραμένει στο σπίτι του με ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με το Mega. Παράλληλα, ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, εισήχθη στις 11/11/2020 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό. Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος.

Κορωνοϊός - Κύπρος: 185 νέα κρούσματα - Ένας νεκρός

Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει για τα καλά και την Κύπρο με αποτέλεσμα και εκεί η κατάσταση να είναι δύσκολη όπου βρέθηκαν 185 νέα κρούσματα και ένας νεκρός, ενώ στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν 3.316 νέα κρούσματα και 50 νέοι θάνατοι.

Συγκεκριμένα νεκρός είναι ένας 86χρονος με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (12/11) το υπουργείο Υγείας στην Κύπρο. Η τελική αιτία θανάτου του άνδρα αποδίδεται στη νόσο COVID-19. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 34, 21 άντρες (62%) και 13 γυναίκες (38%), με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη.

Επιπλέον, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 2.891 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 185 νέα κρούσματα. Συνεπώς, και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 6.646.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 51 άτομα θετικά στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων τα έξι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επιπλέον στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύονται συνολικά επτά ασθενείς, εκ των οποίων οι δύο εκτός αναπνευστήρα. Άλλα δέκα άτομα νοσηλεύονται σε θάλαμο COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share