Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Συναγερμός

21 Αυγούστου 2020 17:15
Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία

Φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Τσίπιανα της Αρχαίας Ολυμπίας. Κινητοποιήθηκαν άμεσα για την κατάσβεση 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 11 οχήματα και 2 αεροπλάνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση κοντά στα Τσίπιανα, το Χάνι Σπαρτουλιά και την Αγία Κυριακή κι έχει λάβει διαστάσεις εκατέρωθεν της Εθνικής Οδου. Να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική στο Κορωπί "έκλεισε" λόγω κρούσματος κορωνοϊού.

Φωτιά στα Καλάβρυτα

Συναγερμός σήμανε πριν λίγη ώρα στο Καστέλι Καλαβρύτων καθώς κλήση δέχτηκε η Πυροσβεστική για ισχυρή φωτιά που βρισκόταν σε εξέλιξη. Ωστόσο, φωτιά ξέσπασε εχθές και στην Πρέβεζα κοντά στις εργατικές κατοικίες.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και στις προσπάθειες κατάσβεσης μετέχουν 31 πυροσβέστες, με δύο πεζοπόρα τμήματα, 8 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Οι άνεμοι στην περιοχή δεν είναι ισχυροί.

Φωτιά στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πηγάδια Ξηρόμερου Αιτωλοακαρνανίας το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά καίει σε πουρνάρια και καλάμια, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 32 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα, 11 οχήματα και 4 αεροσκάφη, με τις επιχειρήσεις να εξελίσσονται ικανοποιητικά. Να υπενθυμίσουμε ότι νωρίτερα ακόμα μια φωτιά ξέσπασε και στη Θεσσαλονίκη.

Τραγωδία στην Αραβική Θάλασσα: Ένας νεκρός από την φωτιά στο ελληνικό πλοίο

Σε τραγωδία εξελίσσεται η φωτιά στο ελληνικό πλοίο, που πλέει στην Αραβική Θάλασσα, καθώς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ υπάρχει ο 55χρονος μηχανικός είναι νεκρός από το περιστατικό, ενώ ένας 26χρονος έχει ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του και τραυματίας, με την αγωνία να επικρατεί για τη ζωή του.

Σημειώνεται ότι το φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη», υπό ελληνική σημαία, τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ έπλεε στην Αραβική Θάλασσα.

Το «Φανερωμένη» κατευθυνόταν, κενό φορτίου, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Αφρική και έχει πλήρωμα 18 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 4:00 ώρα Ελλάδο.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share