Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά σε ελληνικό φορτηγό πλοίο στην Αραβική Θάλασσα

Συναγερμός!

19 Αυγούστου 2020 09:51
Φωτιά σε ελληνικό φορτηγό πλοίο στην Αραβική Θάλασσα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στις φλόγες βρέθηκε ελληνικό φορτηγό πλοίο, που έπλεε στην Αραβική Θάλασσα, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για ζημιές ή τραυματίες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων της Ινδίας ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη», το οποίο κατευθυνόταν, κενό φορτίου, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη Βόρεια Αφρική και έχει πλήρωμα 18 άτομα, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες, ενώ πρόσφατα έγινε πειρατεία σε ελληνικό πλοίο.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 4:00 ώρα Ελλάδος και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τραυματίες ή για το εύρος των ζημιών.

Θρίλερ στην Ιαπωνία: Πλοία-φαντάσματα «ξεβράζονται» γεμάτα νεκρούς στις ακτές της

Η παράνομη αλιεία σε νερά της Βόρειας Κορέας είναι πιθανόν η εξήγηση για τα πλοία-φαντάσματα που βγαίνουν στις ακτές της Ιαπωνίας, ενίοτε γεμάτα νεκρούς.

Το ζήτημα με τα πλοία φαντάσματα που εμφανίζονται στην Ιαπωνία φαίνεται πώς λύθηκε, βάσει μιας μελέτης της ΜΚΟ Global Fishing Watch που αναφέρει ότι τα σκάφη μπαίνουν παράνομα στα νερά της Βόρειας Κορέας ελλείψει αλιευμάτων στις κινεζικές θάλασσες.

Όταν τα πλοία αυτά εντοπιστούν ωθούνται σε ιαπωνικά ή ρωσικά ύδατα και γι' αυτό το λόγο καταλήγουν τελικά στην Ιαπωνία με τους ναυτικούς να έχουν πεθάνει από πείνα και κακουχίες. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια τέτοιου είδους ιστορία μιας και πριν από λίγο καιρό το Athensmagazine.gr σας είχε παρουσιάσει μία ιστορία που ήθελε ένα πλοίο φάντασμα να ξεπροβάλλει μετά από 120 χρόνια.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι υπάρχουν πολλά «σκοτεινά» σημεία σε όλο τον κύκλο της αλιείας στην ευρύτερη περιοχή. Παράνομα πλοία χωρίς σημαία, ψαράδες χωρίς χαρτιά, δραστηριότητα συνιστούν μια «γκρίζα ζώνη».

Υπενθυμίζεται ότι ορισμένες εκτιμήσεις στο παρελθόν ανέφεραν ότι στα πλοία αυτά επέβαιναν φυγάδες από το καθεστώς του Κιμ Γιονκ Ουν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share