Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μαίνεται η φωτιά στη Λέσβο - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Τι συμβαίνει;

22 Ιουλίου 2020 08:02
Μαίνεται η φωτιά στη Λέσβο - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Στη Λέσβο μαίνεται η φωτιά από χθες (21/7), όταν και ξέσπασε, με το πυροσβεστικό σώμα και τις Αρχές του νησιού να δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες, που έγινε αντίξοη ειδικά την νύχτα.

Όπως ενημέρωσε στο Open ο Δήμαρχος της Μυτιλήνης, Στρατής Κυτέλης, οι ισχυροί άνεμοι έκαναν πολύ δύσκολο το έργο όλων. Η πυρκαγιά ελέγχθηκε κάποια στιγμή, αλλά μετά τη δύση του ηλίου και την αποχώρηση των εναερίων μέσων, υπήρξε μια δύσκολη κατάσταση, με όσους είχαν μείνει να δημιουργούν ζώνες, ώστε να αποφευχθεί τουλάχιστον η περαιτέρω εξάπλωσή της.

Η ζημιά είναι μεγάλη σε πεύκα και ελαιόδενδρα, αλλά δε θα επεκταθεί σε οικισμούς, όπως όλα δείχνουν, με πάνω από 150 άτομα το πρωί της Τρίτης (22/7) να επιχειρούν στη Θέρμη και τα εναέρια μέσα να έχουν επανέλθει, για να τους στηρίξουν.

Φωτιά στη Μάνη

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στη Μάνη, στην περιοχή Καρβελάς, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης πυρκαγιά στο Ελληνοχώρι, στον Δήμο Βέλου-Βόχας στο Κιάτο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 26 άνδρες της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Φωτιά στο Κιάτο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Ελληνοχώρι, στον Δήμο Βέλου-Βόχας στο Κιάτο. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση. Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση και στη Λέσβο.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share