Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Φωτιά στο Κιάτο

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

21 Ιουλίου 2020 16:22
Φωτιά στο Κιάτο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Ελληνοχώρι, στον Δήμο Βέλου-Βόχας στο Κιάτο. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση. Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση και στη Λέσβο.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Συναγερμός: Αυτές είναι οι περιοχές με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

Συναγερμός προκύπτει από την Πολιτική Προστασία, η οποία προειδοποιεί για τις περιοχές, όπου σήμερα υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των καιρικών συνθηκών.

Η Γενική Γραμματεία, όπως συνηθίζει τον τελευταίο καιρό, εξέδωσε τον χάρτη με τα μέρη, που πρέπει να βρίσκονται σε μεγαλύτερη επιφυλακή, ενώ μια συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται σε «πορτοκαλί» συναγερμό, ήτοι στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου και λίγο πριν από τον «κόκκινο», ενώ στην Άνδρο υπήρξε έντονη κινητοποίηση με εκκένωση ακόμη και οικισμών.

Οι περιοχές της Πελοποννήσου, των περισσότερων κεντρικών, των δυτικών και βορείων τμημάτων της χώρας βρίσκονται από χαμηλή έως μεσαία κατηγορία κινδύνου. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι η κατάσταση εκεί είναι λιγότερο επίφοβη, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Οι περιοχές, όμως, που κινδυνεύουν είναι η Αττική, η Βοιωτία, το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τα περισσότερα τμήματα της Κρήτης, έχοντας «κίτρινο» συναγερμό στο μεγαλύτερο κομμάτι τους. Αυτό σημαίνει, πως βρίσκονται σε απλά υψηλό κίνδυνο για πυρκαγιά.

Υπάρχει, όμως, και η περίπτωση της Ικαρίας, η οποία βρίσκεται στον «πορτοκαλί» συναγερμό, κάτι που θέτει σε πλήρη επιφυλακή τις Αρχές του νησιού.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share