Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φωτιά στη Λέσβο

Συναγερμός στην Πυροσβεστική

21 Ιουλίου 2020 14:02
Φωτιά στη Λέσβο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λέσβο. Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι, στην περιοχή Γεράνειο. Για την κατάσβεση επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αποτελούμενες από 19 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, καθώς.

Από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συναγερμός προκύπτει από την Πολιτική Προστασία, η οποία προειδοποιεί για τις περιοχές, όπου σήμερα υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των καιρικών συνθηκών.

Φωτιά στο Λαύριο: Από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά - «Μάχη» και την νύχτα με τις φλόγες

Νέα στοιχεία έρχονται σχετικά με το πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Λαύριο, με το Δήμαρχο Λαυρεωτικής να δίνει απαντήσεις, την ίδια ώρα που ο Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή για έρευνα για πιθανό εμπρησμό.

Ο κύριος Δημήτρης Λουκάς μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 και, όπως επεσήμανε, πρόκειται για φωτιά που ξεκίνησε από δοκιμαστικές βολές στην Ελληνική Βιομηχανία Όπλων, γεγονός που ο ίδιος χαρακτήρισε ως αδιανόητο.

Ο Δήμαρχος, παράλληλα, ανέφερε πως η ΕΒΟ έχει μια έκταση 3.5 χιλιάδων στρεμμάτων και το θέμα ήταν να μην πάει στο Σούνιο η πυρκαγιά, καθώς αν την άφηναν, θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και στην παραλία, με αποτέλεσμα και πάλι να ζήσουμε εικόνες, σαν εκείνες στο Μάτι.

Ο κύριος Λουκάς, επίσης, ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στον έλεγχο της πυρκαγιάς, αλλά πρόσθεσε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και οι «μάχες» θα συνεχιστούν την νύχτα, μιας και είναι πιθανό να υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share