Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

Φωτιά στο Λαύριο: Ξεκινούν έρευνες για εμπρησμό με εντολή Χαρδαλιά

Πολύ πιθανό το ενδεχόμενο

16 Ιουλίου 2020 18:07
Φωτιά στο Λαύριο: Ξεκινούν έρευνες για εμπρησμό με εντολή Χαρδαλιά
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Follow us on Google News

Η φωτιά στο Λαύριο φαίνεται αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αν και προς το παρόν δεν χαρακτηρίζεται ακόμη ως ελεγχόμενη, με την Πυροσβεστική να εξετάζει έντονα το ενδεχόμενο του εμπρησμού και τον Νίκο Χαρδαλιά να δίνει εντολή για έρευνες, έχοντας ο ίδιος μεταβεί στο σημείο εσπευσμένα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά παραπέμπουν σε εμπρησμό, άλλωστε, χωρίς όμως ακόμα να έχουν βρεθεί τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν τον ισχυρισμό αυτό. Η Πυροσβεστική αναζητά μαρτυρίες κατοίκων και διερχομένων από το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ, η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθούν προληπτικά μία παιδική κατασκήνωση χωρητικότητας 600 παιδιών και τέσσερις οικισμοί έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο για τις μικροεστίες μέσα στα καμένα.

Φωτιά στο Λαύριο: Νέες εξελίξεις για το μέτωπο

Νέες εξελίξεις υπάρχουν στο μέτωπο της φωτιάς στο Λαύριο, η οποία μπορεί να συνεχίζει να είναι επικίνδυνη, αλλά σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση ήδη έχει αρχίσει να βελτιώνεται σημαντικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, επεσήμανε μέσω της ΕΡΤ πως όλοι είναι προς το παρόν ασφαλείς και τα πράγματα γίνονται ακόμη καλύτερα, αν και για την ώρα δεν είναι ελεγχόμενα.

Παράλληλα, η μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής συνεχίζεται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, την ίδια ώρα που νέα μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ βελτιωμένη. Ενημερωθήκαμε για το συμβάν γύρω στις 12:40. Η δυσκολία σε αυτή την πυρκαγιά είχε σχέση με το κακό οδικό δίκτυο στο σημείο. Δεν είναι ελεγχόμενη ακόμη, αλλά βελτιώνεται η κατάσταση, καθώς δεν υπάρχει μεγάλο μέτωπο, αλλά μικρά μες στον χώρο.

Οι άνεμοι είναι βόρειοι-βορειοανατολικοί και ο καπνός μετακινείται σε κατεύθυνση, που λογικό είναι να αναστατώσει τους κατοίκους. Έχουν γίνει οι εκκενώσεις που χρειάστηκε και οι πάντες είναι ασφαλείς.

Οι δυνάμεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή φτάνουν. Έχουμε 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα ειδικών καταστάσεων, δύο πεζοπόρα τμήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, ενώ για τη διευκόλυνση όσων είναι εκεί, υπάρχει συνεννόηση με τις τοπικές Αρχές», ήταν τα λόγια του κυρίου Βαθρακογιάννη.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share