Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Λάρισα: Ζευγάρι βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό

Ποια η κατάστασή τους;

21 Ιουλίου 2020 09:06
Συναγερμός στη Λάρισα: Ζευγάρι βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στη Λάρισα, όπου ένα ζευγάρι βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, φέρνοντας δύο ακόμη στην χώρα.

Το ζευγάρι έχοντας συμπτώματα μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Τα δείγματα εξετάστηκαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και βγήκαν θετικά. Πλέον ξεκινάει η σχετική ιχνηλάτηση στο οικείο τους περιβάλλον, ενώ ευχάριστα νέα έρχονται από την Οξφόρδη για το εμβόλιο.

Πρόκειται για ζευγάρι ηλικιωμένων αλβανικής καταγωγής, κάτοικοι Λάρισας.

Πηγή: Onlarissa.gr

Κορωνοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 11 νέα κρούσματα;

Ανακοινώθηκε σήμερα γραπτώς από τον ΕΟΔΥ, ότι υπάρχουν 11 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα και συνολικά ανέρχονται σε 4.012.

Σήμερα, 20/7/2020 δηλώθηκαν 11 επιπλέον κρούσματα.

Αναλυτικότερα:

  • δυο (2)κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου”.

Tα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο της Οξφόρδης - Αχτίδα ελπίδας!

Ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου για τον κορωνοϊό, που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με τη συνεργασία της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca.

Από τα πρώτα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, προκύπτει ότι το εμβόλιο είναι σε θέση να παράγει αντισώματα που εξουδετερώνουν τον κορωνοϊό, αλλά και Τ-λεμφοκύτταρα (κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος), που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού έναντι της νόσου Covid-19.

Τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής έγιναν γνωστά μέσα από δημοσίευση στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία την νέα χρονιά

Τον τρόπο, με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία για την νέα χρονιά με τα δεδομένα του κορωνοϊού να υφίστανται, ανέλυσε η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία παράλληλα επεσήμανε στον ΑΝΤ1 πως προς τα τέλη Αυγούστου θα υπάρξει η ανακοίνωση των βάσεων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ λήγει και η προθεσμία για το μηχανογραφικό.

Απαντώντας σε αναφορές στον δημόσιο διάλογο για όσους έδωσαν Πανελλαδικές Εξετάσεις με το παλαιό σύστημα και άλλη ύλη, αναφορικά με το μικρό ποσοστό θέσεων στα ΑΕΙ που διατίθενται γι΄ αυτούς, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, δεδομένου ότι τα ποσοστά προκύπτουν βάσει αλγορίθμου.

Ήταν μια δύσκολη διαδικασία, κάναμε την δουλειά μας και μας αξιολογούν οι γονείς και οι μαθητές», ανέφερε η Υφ. Παιδείας, αναφορικά με το κλείσιμο και την επαναλειτουργία των σχολείων, λόγω του κορωνοϊού.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share