Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020

Σοκ στη Ρόδο: 52χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να είχε σχέση με 14χρονη μαθήτρια

Παραπέμπεται σε δίκη

9 Ιουλίου 2020 15:11
Σοκ στη Ρόδο: 52χρονος εκπαιδευτικός φέρεται να είχε σχέση με 14χρονη μαθήτρια
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε δίκη παραπέμπεται ένας 52χρονος εκπαιδευτικός από τη Ρόδο που φέρεται να είχε ερωτική σχέση με 14χρονη μαθήτρια. Συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και προσέλκυση παιδιού για γενετήσιους λόγους με τον ίδιο να καλείται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης οι Αρχές προχώρησαν σε ιατροδικαστική εξέταση της 14χρονης ενώ πραγματοποιήθηκε και κατάθεση της νεαρής εφήβου με παρουσία παιδοψυχολόγου. Παράλληλα, σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση αποπλάνησης στην Ηλιούπολη.

Όσον αφορά το ιατροδικαστικό κομμάτι, η ιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν εντόπισε κακώσεις ή στοιχεία που υποδηλώνουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας dimokratiki.gr.

Στην κατάθεση της, η ανήλικη ανέφερε ότι αρχικά υπήρξε μια φιλική σχέση με τον 52χρονο. Ωστόσο, η ανήλικη υποστήριξε ότι τον Σεπτέμβριο το 2018 φιλήθηκε με τον εκπαιδευτικό ενώ από τον Απρίλιο του 2019 διατηρούσαν πλέον ερωτική σχέση. Η 14χρονη τόνισε ότι είχε επανειλημμένως εκφράσει την άρνησή της για τη συνέχεια της σχέσης.

Σε νέα της κατάθεση όμως, η ανήλικη ανασκεύασε μερικώς τα λεγόμενά της τονίζοντας ότι αυτά που έγιναν μεταξύ αυτής και του εκπαιδευτικού, έγιναν με την απόλυτη συναίνεσή της. Παράλληλα, διατεινόταν ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη του 52χρονου.

Ο εκπαιδευτικός, από την πλευρά του, έχει αρνηθεί πλήρως όλα όσα του αποδίδονται και με τον τρόπο που του έχουν αποδοθεί. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι με την 14χρονη υπήρξε μονάχα «πλατωνική αγάπη».

Ερέτρια: Σε αυτό το σημείο έπιασαν τον 51χρονο δάσκαλο να αποπλανεί την 14χρονη

Μετά από τον δάσκαλο στην Ηλιούπολη, ακόμα μια υπόθεση έχει συγκλονίσει, όταν μία γυναίκα πήγε στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων Χαλκίδας και κατέθεσε γραπτώς ότι δάσκαλος ετών 51, διατηρούσε ερωτική σχέση με μια 14χρονη.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά τον εκπαιδευτικό, για να διαπιστώσουν εάν ισχύει. Η σύλληψή του έγινε επ’ αυτοφώρω, όταν οι δυο τους ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του εκπαιδευτικού, την ώρα που ο δάσκαλος βρισκόταν σε ερωτικές περιπτύξεις με το ανήλικο κορίτσι.

Όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ του MEGA, πρόκειται για ένα απόμερο σημείο, όπου οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι πηγαίνουν συχνά ζευγάρια.

Ο δάσκαλος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στον ανακριτή Χαλκίδας, όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Πέμπτη. Κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο άνδρας έχει οικογένεια και ασχολείται με τα κοινά, με τον διευθυντή του σχολείου να υποστηρίζει ότι πρόκειται για πρότυπο εκπαιδευτικού και ανθρώπου.

Η οικογένεια της 14χρονης μαθήτριας έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού, ενώ το κορίτσι αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Ήδη, έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου, στους αστυνομικούς και της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share