Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Κρούσμα κορωνοϊού στη Νάξο - Θετικός γιατρός

Συναγερμός!

8 Ιουλίου 2020 12:47
Κρούσμα κορωνοϊού στη Νάξο - Θετικός γιατρός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το πρώτο εισαγόμενο κρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε στη Νάξο, μετά τα κρούσματα και στην Αιδηψό!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το naxostimes.gr, πρόκειται για Έλληνα γιατρό που ζει στην Αγγλία και επισκέφτηκε το νησί με την ανήλικη κόρη του για διακοπές.

Κατά την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ σχετικά με την πορεία της πανδημίας, το απόγευμα της Τρίτης, ανακοινώθηκαν 27 νέα κρούσματα του ιού, με τον συνολικό αριθμό τους στην χώρα μας να ανέρχεται σε 3.589. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ακόμα ένας καταγεγραμμένος θάνατος, αυξάνοντας σε 193 τον απολογισμό των θυμάτων της νόσου COVID-19 στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Πού καταγράφηκαν τα 27 νέα κρούσματα

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 27 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 3.589.

Τα δεκατέσσερα (14) κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, – τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα (προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο) – τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης – τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής – ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης – ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακη ενοτητα Καστοριάς – ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία

Από αύριο Δευτέρα (06.07.2020) η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της με τη Σερβία λόγω κορωνοϊού. Πανικός επικρατεί στη Σερβία καθώς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε προχθές το Βελιγράδι εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι: «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share