Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 27 νέα κρούσματα - 193 οι νεκροί

14 εισαγόμενα

7 Ιουλίου 2020 18:40
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 27 νέα κρούσματα - 193 οι νεκροί

Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει πως στην Ελλάδα υπάρχουν 27 νέα κρούσματα κορωνοϊού και συνολικά ανέρχονται σε 3.589. Οι νεκροί ανέρχονται στους 193.

Η επίσημη ανακοίνωση

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 07 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 27, εκ των οποίων τα 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Μάλιστα 17 αλλοδαποί βρίσκονται στα κρατητήρια με κορωνοϊό στο Ελευθέριο Βενιζέλος. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3589 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193
θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (60.0% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές εντοπίστηκαν τα 43 νέα κρούσματα - Τα 36 είναι εισαγόμενα

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 43 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 3.562.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, από τα νέα αυτά κρούσματα η συντριπτική πλειοψηφία (συνολικά 36) είναι εισαγόμενα και συγκεκριμένα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν στον Προμαχώνα. Τα 20 κρούσματα προέρχονται από τη Σερβία και τα υπόλοιπα 16 αφορούν κατοίκους άλλων χωρών.

Από τα υπόλοιπα νέα κρούσματα, τα 4 εντοπίστηκαν στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, τα 2 στην περιφερειακή ενότητα Καρπάθου και 1 στην περιφερειακή ενότητα Ανατολικής Αττικής.

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία

Από αύριο Δευτέρα (06.07.2020) η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της με τη Σερβία λόγω κορωνοϊού. Πανικός επικρατεί στη Σερβία καθώς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε προχθές το Βελιγράδι εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι: «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share