Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020

Θρίλερ στο Ελευθέριος Βενιζέλος: 17 αλλοδαποί στα κρατητήρια με κορωνοϊό! (video)

Συναγερμός στο αεροδρόμιο!

7 Ιουλίου 2020 15:39
Θρίλερ στο Ελευθέριος Βενιζέλος: 17 αλλοδαποί στα κρατητήρια με κορωνοϊό! (video)
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Στα κρατητήρια του «Ελ. Βενιζέλος» βρίσκονται 17 Ουκρανοί, οι οποίοι αγνόησαν την απαγόρευση εισόδου στη χώρα.

17 Ουκρανοί πολίτες, ανάμεσά τους και παιδιά, που ταξίδεψαν από το Κίεβο στην Αθήνα αψηφώντας την ισχύουσα απαγόρευση των πτήσεων από τα αεροδρόμια που δεν είναι στη λίστα και κρατούνται προσωρινά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η παράβλεψη της ισχύουσας ταξιδιωτικής απαγόρευσης διαπιστώθηκε κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ είναι γνωστό πως δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ευρώπη για τους πολίτες τρίτων χωρών. Την ίδια στιγμή στην χώρα μας επικρατεί αναστάτωση από τα αυξημένα κρούσματα, με τα περισσότερα να είσαι εισαγόμενα.

Οι Ουκρανοί έφτασαν με δύο πτήσεις Ryanair (αναχώρηση από Boryspil στις 18:00) και Wizz Air (αναχώρηση στις 18:45 από το αεροδρόμιο του Κιέβου Ζουλιάνι).

Ένας από τους 17 επιβαίνοντες, ονόματι Μαξίμ, υποστηρίζει ότι φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Κιέβου εκείνος και οι συνεπιβάτες του υπεβλήθησαν σε αυστηρή εξέταση, ενώ είχαν περάσει από το ειδικό τεστ για κορωνοϊό.

Όταν έφτασαν, όμως, στην Αθήνα και κατόπιν ελέγχου ανέβηκαν οι τόνοι καθώς οι Ουκρανοί κλήθηκαν να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο δίνουν συναίνεση για άμεση επιστροφή στην πατρίδα τους. Εκείνοι αρνήθηκαν με αποτέλεσμα να διαταχθεί η κράτηση τους.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Οι πολίτες της Ουκρανίας βρίσκονται ακόμη υπό κράτηση, ενώ οι ελληνικές Αρχές αφαίρεσαν από την κατοχή τους όσα αντικείμενα είχαν στις βαλίτσες τους, συμπεριλαμβανομένων και των φορητών υπολογιστών.

Οι Ουκρανοί διαμαρτύρονται για τις κακές συνθήκες στα κελιά. Υποστηρίζουν ότι απουσιάζουν τα βασικά, δηλαδή χαρτί τουαλέτας, σαπούνι. Ισχυρίζονται δε οτι δεν τους παρέχεται νερό και τροφή.

Επιβάτες επικοινώνησαν με τον Ουκρανό πρόξενο, ο οποίος τους πληροφόρησε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα και πως θα πρέπει να γυρίσουν πίσω με τις ίδιες πτήσεις, με τις οποίες έφτασαν στην Αθήνα. Οι δύο αυτές πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη, 7 Ιουλίου.

Οι επιβάτες κάλεσαν επίσης την «hot line» του Υπουργείου Εξωτερικών, όπου τους υποσχέθηκαν να δουν το θέμα και ότι θα προσπαθήσουν να τους παρέχουν βοήθεια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share