Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Σέρβοι θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν από την Αιδηψό στο νοσοκομείο Λαμίας με ταξί

Τεράστια ανησυχία

7 Ιουλίου 2020 21:30
Κορωνοϊός: Σέρβοι θετικοί στον ιό μεταφέρθηκαν από την Αιδηψό στο νοσοκομείο Λαμίας με ταξί

Ένας άνδρας 50 ετών από γκρουπ, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Οι υπεύθυνοι του Κέντρου Υγείας έστειλαν τον Σέρβο στο Νοσοκομείο Λαμίας μαζί με τη γυναίκα του με ταξί!

Αφού ανακοινώθηκαν τα νέα κρούσματα στη χώρα, έρχεται ακόμα ένα γεγονός να σπείρει τον πανικό. Συναγερμός σήμανε στις Υγειονομικές Αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από επιβεβαιωμένο κρούσμα σε γκρουπ ταξιδιωτών από τη Σερβία, στην Αιδηψό της Βόρειας Εύβοιας.

Φθάνοντας στο Νοσοκομείο Λαμίας, τους έγινε μοριακό τεστ με το οποίο διαπιστώθηκε ότι νοσούν από Covid-19.Το ζευγάρι Σέρβων ταξίδεψαν από τη βαλκανική χώρα στην Ελλάδα, με γκρουπ 20 ατόμων στις 4 Ιουλίου και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αιδηψού.

Όπως ήταν φυσικό από την Πολιτική Προστασία και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ιχνηλάτησης των επαφών των δύο Σέρβων και κυρίως του εντοπισμού του ταξιτζή που τους μετέφερε στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Παράλληλα στο Νοσοκομείο Λαμίας εξετάζεται πού θα νοσηλευτεί ο Σέρβος, ο οποίος παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά σε ήπια μορφή. Η γυναίκα του είναι ασυμπτωματική.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Πού καταγράφηκαν τα 27 νέα κρούσματα

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 27 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 3.589.

Τα δεκατέσσερα (14) κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, – τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα (προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο σε εργαστήριο) – τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης – τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής – ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λαρίσης – ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακη ενοτητα Καστοριάς – ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα με τη Σερβία

Από αύριο Δευτέρα (06.07.2020) η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της με τη Σερβία λόγω κορωνοϊού. Πανικός επικρατεί στη Σερβία καθώς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε προχθές το Βελιγράδι εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι: «Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους ειδικούς, παρακολουθεί στενά και θα συνεχίσει καθημερινά να το πράττει, την εξέλιξη των επιδημιολογικών κύκλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρεί την πολιτική της. Με βάση την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε η αναστολή, από τη Δευτέρα, 06/07/2020, ώρα 06:00 π.μ. και μέχρι τις 15/07, της πρόσβασης υπηκόων της Σερβίας στην Ελλάδα, από όλα ανεξαιρέτως τα σημεία εισόδου. Μόνη εξαίρεση οι ουσιώδεις λόγοι διέλευσης.

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνει χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share