Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Νέο περιστατικό: 74χρονος στον Βόλο εντοπίστηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από την πείνα

Νέα περίπτωση μετά την λιποθυμία της 9χρονης στη Ρόδο

26 Ιουνίου 2020 14:38
Νέο περιστατικό: 74χρονος στον Βόλο εντοπίστηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από την πείνα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα νέο περιστατικό, μετά από αυτή την περίπτωση της λιποθυμίας μιας 9χρονης στη Ρόδο, έρχεται στο φως με έναν 74χρονο στον Βόλο, ο οποίος εντοπίστηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από την πείνα.

Το δράμα αποκαλύφθηκε όταν οι άνθρωποι που του πηγαίνουν φαγητό τον βρήκαν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Επί τόπου έσπευσε κλιμάκιο του "Βοήθεια στο Σπίτι" για να αντικρύσουν τον 74χρονο εμφανώς ταλαιπωρημένο. Όπως αποκαλύφθηκε ο ίδιος ζούσε στην Αθήνα. Αντιμετώπιζε οικογενειακά προβλήματα και αποφάσισε να έρθει στη Μαγνησία προκειμένου να μείνει μαζί με την αδερφή του. Όσο η αδερφή του ζούσε ο ίδιος διαβίωνε αξιοπρεπώς. Όταν εκείνη πέθανε η ζωή του πήρε αντίστροφη πορεία.

Όπως σημειώνει στο ρεπορτάζ του το taxydromos.gr, ο 74χρονος ήταν ξεχασμένος όπως ανέφερε από παιδιά και άλλους συγγενείς και ζει με μηδενικά έσοδα. Έχει να υποβάλει φορολογική δήλωση επί σειρά ετών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει δήλωση για να λάβει το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και να έχει τουλάχιστον ένα έσοδο για να καλύπτει βιοποριστικές του ανάγκες. Το καθημερινό φαγητό του εξασφαλίζει από την τοπική Ενορία που όμως για το καλοκαίρι θα μείνει ένα διάστημα κλειστή και από γείτονες.

Στο Νοσοκομείο όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ότι πάσχει από την επάρατο νόσο. Άμεσα για την περίπτωση του 74χρονου κινητοποιήθηκε η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Νατάσσα Μορφογιάννη εξετάζοντας το ενδεχόμενο να μεταφερθεί σε κάποια δημοτική δομή, όπως είπε η ίδια περιγράφοντας την ανθρώπινη ιστορία στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Για τη φιλοξενία του υπάρχουν προβλήματα καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και δεν μπορεί να διαμείνει στον Ξενώνα των Αστέγων. Η κ. Μορφογιάννη προσανατολίζεται στη λύση ενός νοσοκομείου στην Αθήνα που αναλαμβάνει αντίστοιχες περιπτώσεις. Μέχρι τότε γίνεται προσπάθεια για την υποβολή των φορολογικών του δηλώσεων προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει τη χορήγηση ΚΕΑ αλλά και επιδόματος ως καρκινοπαθής.

«Πολλά παιδάκια θα...» - Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας της 9χρονης που λιποθύμησε στη Ρόδο (Video)

Συγκλονίζει η ιστορία της άνεργης γυναίκας από τη Ρόδο που η 9χρονη κόρη της λιποθύμησε σε φούρνο εξαιτίας της πείνας. Η υπόθεση έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση και πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να βοηθήσουν την οικογένεια.

Η μητέρα της 9χρονης στη Ρόδο είναι εποχική υπάλληλος και το ξενοδοχείο όπου δούλευε πέρυσι, δεν έχει ανοίξει ακόμα. «Έπρεπε να λιποθυμήσω για να γίνει κάτι;» φέρεται να είναι το κοριτσάκι στη μητέρα του, όπως αποκάλυψε εκείνη μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1.

Η μητέρα της 9χρονης μαθήτριας, εποχική ξενοδοχοϋπάλληλος, δεν εργάζεται εδώ και μήνες. Γι αυτό και όταν το παιδί ζήτησε κάτι από το φούρνο, όπου βρέθηκε με τη μητέρα της, εκείνη αδυνατούσε να του το αγοράσει.

«Δεν έχω δουλειά. Η Ρόδος είναι μια νεκρή πόλη. Από εδώ και πέρα πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν, όχι μόνο το δικό μου» τόνισε η γυναίκα. Η μητέρα του κοριτσιού αναφέρθηκε και σε όσους την εγκάλεσαν γιατί δεν παίρνει τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο. «Είχα ένα τηλεφώνημα, γιατί δεν παίρνω τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο. Το κοινωνικό παντοπωλείο είναι μια φορά το μήνα. Περίμενα να δουλέψω και δεν είχα ανάγκη το κοινωνικό παντοπωλείο» είπε.

Ακούστε όλα όσα είπε η μητέρα της 9χρονης:

TAGS
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share