Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρόδος: Ραγδαίες εξελίξεις με την μητέρα της 9χρονης - Είχε λιποθυμήσει η κόρη της από την πείνα

Τι συνέβη;

26 Ιουνίου 2020 10:11
Ρόδος: Ραγδαίες εξελίξεις με την μητέρα της 9χρονης - Είχε λιποθυμήσει η κόρη της από την πείνα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκίνηση αλλά και ενδιαφέρον προκάλεσε η υπόθεση λιποθυμίας της 9χρονης στη Ρόδο, η μητέρα της οποίας αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Εποχικά εργαζόμενη στον τουρισμό, η μητέρα της 9χρονης είχε να εργαστεί από το περασμένο Φθινόπωρο, καθώς η σεζόν στη Ρόδο -με τα νέα δεδομένα- δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Οικογένεια μονογονεϊκή με δύο παιδιά, τα έφερνε εξαιρετικά δύσκολα πέρα, όπως και η ίδια περιέγραψε, με ένα νοίκι και τις υποχρεώσεις να τρέχουν, αλλά και δύο μικρά παιδιά με συνεχείς ανάγκες. Η ιστορία της ήρθε στο φως με τη λιποθυμία της 9χρονης κόρης της από την πείνα, ενώ περίμεναν μαζί στην ουρά έξω από φούρνο για να πάρουν ψωμί.

Το ζήτημα της εργασίας πάντως φαίνεται ότι λύθηκε καθώς και με παρέμβαση του ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Σταμάτη βρέθηκε εργασία στην μητέρα της 9χρονης και μάλιστα με τηλεργασία για να μπορεί να βρίσκεται στο πλευρό των δύο ανήλικων παιδιών της.

«Πολλά παιδάκια θα...» - Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας της 9χρονης που λιποθύμησε στη Ρόδο (Video)

Συγκλονίζει η ιστορία της άνεργης γυναίκας από τη Ρόδο που η 9χρονη κόρη της λιποθύμησε σε φούρνο εξαιτίας της πείνας. Η υπόθεση έχει προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση και πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να βοηθήσουν την οικογένεια.

Η μητέρα της 9χρονης στη Ρόδο είναι εποχική υπάλληλος και το ξενοδοχείο όπου δούλευε πέρυσι, δεν έχει ανοίξει ακόμα. «Έπρεπε να λιποθυμήσω για να γίνει κάτι;» φέρεται να είναι το κοριτσάκι στη μητέρα του, όπως αποκάλυψε εκείνη μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα στον ΑΝΤ1.

Η μητέρα της 9χρονης μαθήτριας, εποχική ξενοδοχοϋπάλληλος, δεν εργάζεται εδώ και μήνες. Γι αυτό και όταν το παιδί ζήτησε κάτι από το φούρνο, όπου βρέθηκε με τη μητέρα της, εκείνη αδυνατούσε να του το αγοράσει.

«Δεν έχω δουλειά. Η Ρόδος είναι μια νεκρή πόλη. Από εδώ και πέρα πολλά παιδάκια θα λιποθυμήσουν, όχι μόνο το δικό μου» τόνισε η γυναίκα. Η μητέρα του κοριτσιού αναφέρθηκε και σε όσους την εγκάλεσαν γιατί δεν παίρνει τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο. «Είχα ένα τηλεφώνημα, γιατί δεν παίρνω τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο. Το κοινωνικό παντοπωλείο είναι μια φορά το μήνα. Περίμενα να δουλέψω και δεν είχα ανάγκη το κοινωνικό παντοπωλείο» είπε.

Ακούστε όλα όσα είπε η μητέρα της 9χρονης:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share