Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Τραγικό: Ο Μητροπολίτης Κοζάνης έπαθε... Αμβρόσιο και βλέπει τον «διάβολο» πίσω από τον κορωνοϊό

Κήρυξε το μίσος στην Ανάσταση του Χριστού

27 Μαΐου 2020 12:06
Τραγικό: Ο Μητροπολίτης Κοζάνης έπαθε... Αμβρόσιο και βλέπει τον «διάβολο» πίσω από τον κορωνοϊό
Αρθρογράφος: Ραφαήλ Αλαγάς
ΡΑΦΑΗΛ ΑΛΑΓΑΣ

Τραγικό είναι αυτό, που συνέβη κατά τη διάρκεια της αναστάσιμης λειτουργίας στην Κοζάνη, με τον Μητροπολίτη της περιοχής, Παύλο, να «αμαυρώνει» μια λαμπερή γιορτή, έστω κι αν έγινε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, παθαίνοντας... Αμβρόσιο.

Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, βέβαια, φαίνεται να μην είναι ο μοναδικός κήρυκας του μίσους στην ελλαδική εκκλησία, με τον Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης να μονοπωλεί τη λειτουργία, βλέποντας το «διάβολο» και τους άθεους πίσω από τον κορωνοϊό.

«Οι προσευχές του λαού του Θεού, έστω κεκλεισμένων των ναών, αιχμαλώτισαν, πολιόρκησαν, δε βάζω τυχαία ρήματα, τη φιλανθρωπία του Θεού και, όπως πάντα, έτσι και τώρα, τη σκέπασε και η Παναγία και οι Άγιοί μας σκέπασαν το έθνος μας» είπε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι: «μωροί και τυφλοί ζουν στο δικό τους κόσμο, της απιστίας, της αθεϊας, της παγκοσμιοποιήσεως, στον κόσμο του άθεου γαλλικού διαφωτισμού, του ΑΘΕΟΥ! Δεν το εύχομαι, γιατί είμαι κληρικός και δη αρχιερεύς αλλά αν δεν ιαθούν θα τα βρουν όλα μπροστά τους, σ’ αυτό το έγκλημα που διέπραξαν, να κλείσουν τους ναούς» προσθέτοντας πως «λένε κάποιοι και εσείς τι κάνατε; Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότης, γιατί αν ένα κρούσμα είχαμε μέσα σε ναό, θα εσείετο το σύμπαν, θα είχαν πανηγύρια στην Ομόνοια, στο Σύνταγμα, οι άθεοι και οι βλάσφημοι».

Ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, αναφέρθηκε στη Θεία Κοινωνία και το πώς είναι αδύνατον κάποιος να κολλήσει από Αυτή.

«Έκλεισαν τους ναούς στο μεγαλύτερο, στο αγιότερο, ιερότερο πευματικό γεγονός, έτσι τους έβαλε ο διάβολος, αλλά δεν κέρδισαν τίποτα» είπε ο Σερβίων και Κοζάνης, ενώ εξαπέλυσε και την επίθεσή του στον Πάπα, λέγοντας «ο Πάπας και οι άλλες ομολογίες είναι παραστρατημένοι, δε μπορώ να μην τα πω, αλλά όλες αυτές τις μέρες, τον Πάπα δώθε, τον Πάπα κείθε, λες και δεν έχουμε Οικουμενικό Πατριάρχη, με τόσα μηνύματα, αυτοί τον Πάπα! Και δόθηκε η ευκαιρία στους δαίμονες, σε όλους αυτούς που ασχολούνται με τις τηλεοράσεις, να προβάλουν γιόγκα, διαλογισμό, και όλες τις μαγγανείες των γκουρού του Θιβέτ».

«Ξέρει τώρα η γιαγιά στη Δαμασκηνιά, λέω τώρα εκείνο το χωριό που το απέκλεισαν, τον ψυχίατρο, και ο παππούς! Τον παπά ήθελαν να δουν οι άνθρωποι, την καμπάνα και το κύριε ελέησον. 2000 χρόνια τώρα η εκκλησία μας βρίσκεται υπό διωγμόν, όχι αίματος, αλλά συνειδήσεως», είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Σεβρίων και Κοζάνης, Παύλος.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share