Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αγωνία στη Λάρισα: Γεννήθηκε μωρό από μητέρα με κορωνοϊό

Ποια η κατάσταση του νεογνού;

23 Μαΐου 2020 13:03
Αγωνία στη Λάρισα: Γεννήθηκε μωρό από μητέρα με κορωνοϊό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αγωνία επικρατεί στη Λάρισα, αφού χθες (22/5) γεννήθηκε μωρό από μητέρα, η οποία είναι φορέας του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Ελευθερία», πρόκειται για 21χρονη Ρομά η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο για να γεννήσει προγραμματισμένα το τρίτο της παιδί. Ωστόσο, οι προληπτικές εξετάσεις που της έγιναν, έδειξαν πως έχει τον ιό, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σχετικό πρωτόκολλο που προβλέπεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

Έτσι, η γυναίκα γέννησε με καισαρική ένα κοριτσάκι βάρους 2,7 κιλών το οποίο θα εξεταστεί αν και αυτό πάσχει από κορωνοϊό, ενώ την Παρασκευή (22/5) ανακοινώθηκαν 12 νέα κρούσματα.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ενώ το αγοράκι στην αίθουσα των νεογνών.

Αρνητικά και τα 33 δείγματα των μικροπωλητών στη Νέα Σμύρνη Λάρισας

Στην «Αρωγή» φιλοξενούνται 52 άτομα από τον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Οι επαφές και τα συγγενικά πρόσωπα των οποίων ιχνηλατήθηκαν χθες και θα ιχνηλατηθούν και αύριο στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14». Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα, βγήκαν και τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν 33 μικροπωλητές λαϊκών στη Νέα Σμύρνη και βγήκαν όλα αρνητικά.

Ο συντονιστής των διαδικασιών στην «Αρωγή» και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Βασίλης Πινακάς δήλωσε χαρακτηριστικά: "Αυτή την στιγμή φιλοξενούνται 52 συμπολίτες μας στην Αρωγή, από την περιοχή της Νέας Σμύρνης. Οικειοθελώς και αυτοβούλως από την Παρασκευή το βράδυ ήρθανε οι πρώτοι 28 και οι υπόλοιποι την επόμενη ημέρα. Χθες έγινε ιχνηλάτηση στις στενές επαφές και στο συγγενικό περιβάλλον όλων αυτών που φιλοξενούνται στην Αρωγή και στους μικροπωλητές στις λαϊκές αγορές. Σήμερα δεν θα γίνει κάποια ιχνηλάτηση αλλά θα γίνει αύριο όπως είναι προγραμματισμένο βάσει του εδικού σχεδίου καθώς είναι η 7η ημέρα".

Aνάμεσα στα τελευταία κρούσματα που προέκυψαν από την τελευταία μεγάλη δειγματοληψία στη Νέα Σμύρνη και ύστερα από την σχετική ιχνηλάτηση, προέκυψε πως έχουν μολυνθεί και τρία ανήλικα παιδιά. Τα τρία παιδιά δεν μεταφέρθηκαν όπως τα υπόλοιπα κρούσματα στην Αρωγή, καθώς είναι μικρά σε ηλικία και εφόσον οι γονείς τους δεν φέρουν τον ιό, δεν μπορούν να μεταφερθούν ασυνόδευτα. Προτιμήθηκε έτσι να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό κάτω από την φροντίδα των γονέων τους. Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται να ηρεμήσει τους κατοίκους μετά από την συναγερμό που σήμανε χθες στην περιοχή.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share