Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Ν. Σμύρνη Λάρισας: 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Έντονη ανησυχία στην περιοχή

22 Μαΐου 2020 12:47
Συναγερμός στη Ν. Σμύρνη Λάρισας: 12 νέα κρούσματα κορωνοϊού
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

12 νέα κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν στη Νέα Σμύρνη Λάρισας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας των τελευταίων ιχνηλατήσεων που πραγματοποιήθηκαν στον οικισμό των Ρομά, τα δέκα προέκυψαν από τα τελευταία 107 δείγματα που ελήφθησαν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ. Ενώ, οι άνδρες ηλικίας 40 έως 64 ετών είναι οι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό, όπως προκύπτει από νέα έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Τα άλλα δύο άτομα μετέβησαν μόνα τους στο νοσοκομείο λόγω συμπτωμάτων που αισθάνθηκαν, όπως αναφέρει το onlarissa.gr και αποδείχτηκε ότι είναι μολυσμένα στον ιό.

Πρόκειται για έναν 46χρονο που ήδη νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και μια 21χρονη έγκυο. Οι εξελίξεις αυτές υποχρεώνουν τους ειδικούς να προχωρήσουν σήμερα σε νέα ιχνηλάτηση στα συγγενικά πρόσωπα των δύο τελευταίων.

55χρονη αρνήθηκε να κάνει τεστ για κορωνοϊό - Πήγαινε εμπύρετη για έξι μέρες στη δουλειά της (Video)

Εμπύρετη για έξι μέρες πήγαινε στη δουλειά της μια 55χρονη δημόσια υπάλληλος η οποία πιθανολογείται να ήταν θετική στον κορωνοϊό καθώς παρουσίαζε όλα τα συμπτώματα ενώ αρνήθηκε να της γίνει το τεστ. Ενώ, «καμπανάκι» για βέβαιη επάνοδο του νέου κορωνοϊού έκρουσε την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τον εφησυχασμό μερίδας των πολιτών.

Σύμφωνα με το OPEN, η 55χρονη πήγε στον γιατρό υπηρεσίας και του είπε πως είχε 39 πυρετό, εμετούς και διάρροιες, σχολιάζοντας ωστόσο, πως δεν πιστεύει ότι είχε κάτι.

Ο γιατρός της είπε πως έχει όλα τα συμπτώματα του κορωνοϊού και την παρακάλεσε να καλέσουν τον ΕΟΔΥ και να απολυμάνουν το γραφείο της, με την ίδια να αρνείται. Ο γιατρός επέμεινε και η γυναίκα ισχυρίστηκε πως επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ πριν από μία εβδομάδα και της είπαν να μην ανησυχεί.

Εν τέλει ο γιατρός κάλεσε ασθενοφόρο και η 55χρονη είπε στο πλήρωμα του ασθενοφόρου να την πάει στο σπίτι της, αλλά της αρνήθηκαν λέγοντας μάλιστα πως έξι μέρες που έχει συμπτώματα μετακινείται με τον Προαστιακό. Οι γιατροί στο ΚΑΤ εξέτασαν τη γυναίκα, η οποία έφυγε από το νοσοκομείο υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση.

Το κινητό της έχει παραμείνει στο γραφείο της που έχει σφραγιστεί, από τα δύο σταθερά τηλέφωνα που έχει δώσει για επικοινωνία το ένα δεν λειτουργεί.

Ο διοικητής του ΚΑΤ είχε επαφές με την δημόσια υπηρεσία, την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ και αφού εντόπισε το κινητό της, της έστειλε μήνυμα να πάει στο νοσοκομείο γιατί κινδυνεύει η ζωή της. Η γυναίκα απάντησε πως θα πάει στο νοσοκομείο Κορίνθου και ο διοικητής του ΚΑΤ τηλεφώνησε στον διοικητή της Κορίνθου καλώντας τον να την κρατήσει για να της γίνει το τεστ. Εν τέλει της έγινε το τεστ στην Κόρινθο και την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share