Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Νέος συναγερμός στη Λάρισα: Τρία ανήλικα παιδιά θετικά στον κορωνοϊό

Συμβαίνει τώρα!

19 Μαΐου 2020 13:07
Νέος συναγερμός στη Λάρισα: Τρία ανήλικα παιδιά θετικά στον κορωνοϊό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέος συναγερμός επικρατεί στην Νέα Σμύρνη Λάρισας, όπου μεταξύ των τελευταίων κρουσμάτων στην τελευταία δειγματοληψία, θετικά βρέθηκαν στον κορωνοϊό τρία ανήλικα παιδιά.

Τα τρία παιδιά δεν μεταφέρθηκαν όπως τα υπόλοιπα κρούσματα στην Αρωγή, καθώς είναι μικρά σε ηλικία και εφόσον οι γονείς τους δεν φέρουν τον ιό, δεν μπορούν να μεταφερθούν ασυνόδευτα όπως αναφέρει το onlarissa.gr.

Προτιμήθηκε έτσι να μείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό κάτω από την φροντίδα των γονέων τους, ενώ προ ημερών στον οικισμό Ρομά είχαν βρεθεί 35 κρούσματα.

Άγρια επεισόδια στον οικισμό Ρομά στη Λάρισα (Video)

Επεισοδιακή ήταν η εξέλιξη στην επιχείρηση μεταφοράς των κρουσμάτων που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό στον οικισμό Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας.

Όπως μεταδίδει το larissanet.gr, νωρίτερα έφτασε λεωφορείο στην περιοχή του οικισμού Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, με το οποίο θα γίνονταν η μεταφορά των πολιτών στην δομή που έχει δημιουργηθεί στην «Αρωγή».

Τελικά στο σημείο επικράτησε ένταση με αποτέλεσμα τόσο το λεωφορείο, όσο και όχημα του ΕΟΔΥ να αποχωρήσουν από την περιοχή του οικισμού. Πλέον αναμένεται η Αστυνομία να επιβάλλει την τάξη, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των κρουσμάτων κορωνοϊού στην «Αρωγή».

Συναγερμός στη Λάρισα: Γιγάντια επιχείρηση στον οικισμό Ρομά - Σαρωτικοί έλεγχοι για κρούσματα κορωνοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στον θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και τις Αρχές της περιοχής της Λάρισας ο εντοπισμός συνεχόμενων κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ των κατοίκων στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας, και σήμερα είναι από το πρωί σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και σε άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με εντολή του κ. Χαρδαλιά -που δόθηκε έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις των αρμόδιων φορέων και ύστερα από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη- τέθηκε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο «Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14» που περιλαμβάνει σαρωτικούς ελέγχους που ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί. Παράλληλα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή για να διασφαλίσουν τις εργασίες των ειδικών συνεργείων, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

undefined

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του σχεδιασμού, 17 συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας, της 5ης ΥΠΕ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων με την επιχειρησιακή υποστήριξη των φορέων της Πολιτικής Προστασίας και των αστυνομικών δυνάμεων, ξεκίνησαν εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και εκατοντάδες δειγματοληψίες εντός του οικισμού. Για το σχέδιο ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει ήδη καλέσει προς ενημέρωση σήμερα νωρίς το πρωί τους διαμεσολαβητές των Ρομά εντός του οικισμού.

Το σχέδιο προβλέπει επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις (σήμερα, την 7η και την 14η μέρα) και προβλέπει ανά φάση και διαδικασίες καραντίνα σε καραντίνα, ήτοι σε οικοδομικά τετράγωνα αλλά και γειτονιές με θετικά κρούσματα, εφόσον αυτά προκύψουν, αλλά και με μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά, με ήπια ή μη συμπτωματολογία, σε ειδικό ιατρικό κέντρο που λειτουργεί στην περιοχή μετά από συνεργασία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19.

 

Ροή ειδήσεων

Share