Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Λάρισα: 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό της Νέας Σμύρνης

Συναγερμός

12 Μαΐου 2020 16:31
Συναγερμός στην Λάρισα: 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό της Νέας Σμύρνης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συναγερμός στην Λάρισα με 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού να εντοπίζονται στον οικισμό της Ν. Σμύρνης μετά από την εξέταση των δειγμάτων από την ιχνηλάτηση που έγινε την Δευτέρα. Ενώ, μια 47χρονη γυναίκα πέθανε από κορωνοϊό έχοντας μολυνθεί από επιβάτη που την έφτυσε την ώρα της υπηρεσίας της

Στα 73 δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν 10 θετικά και αναμένονται κάποια ακόμη, όπως αναφέρει το larissa net 3 στο σύνολο τους, να εξεταστούν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

«Ένας μόνο με κορωνοϊό μπορεί να κολλήσει άλλους 100» - Προειδοποιεί ο Νίκος Σύψας

Προειδοποίηση για τον κορωνοϊό άφησε ο Νίκος Σύψας, με τον ίδιο να τονίζει πως η χώρα μας πρέπει να προσέξει πιθανή εξάπλωση του φονικού ιού, όπως έχει γίνει εσχάτως στην Νότια Κορέα, επισημαίνοντας πως μόνο ένας αν έχει κορωνοϊό μπορεί να «κολλήσει» άλλους 100.

Ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του ΕΚΠΑ και Μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε η χώρα μας να μην μετατραπεί από παράδειγμα προς μίμηση προς παράδειγμα προς αποφυγή.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», τόνισε ο κ. Σύψας σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού σε ουρές και πλατείες.

Όπως επισήμανε, η Νότια Κορέα υποχρεώνεται να επαναφέρει τους περιορισμούς μετακινήσεων καθώς «ένας άνθρωπος μόνος του κόλλησε άλλους 85 σε νυχτερινό μαγαζί».

«Καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνος είναι ο συνωστισμός… Η Νότια Κορέα ήταν ένα παράδειγμα και τώρα γίνεται παράδειγμα προς αποφυγήν» τόνισε ο καθηγητής εφιστώντας την προσοχή για να μην ακολουθήσουμε κι εμείς τον δρόμο αυτό. Προειδοποίησε ακόμη ότι στη Γερμανία το R0 έχει ανέβει επικίνδυνα, ενώ συγκλονίζει η Ελληνίδα καθηγήτρια, που είδε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα.

«Αν συνεχίσουμε να έχουμε συνωστισμούς και κάποιος άνθρωπος στις πλατείες μολύνει άλλους 100 τριγύρω, δυστυχώς θα έχουμε προβλήματα» ξεκαθάρισε ο κ. Σύψας. «Αυτό που είδαμε στις άλλες χώρες μπορούμε να το δούμε και εδώ… Πρέπει να είμαστε φοβερά προσεκτικοί… Ας μη βάλουμε σε κίνδυνο την προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και τα επόμενα βήματα» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στο τέλος αυτής της εβδομάδας γύρω στην Πέμπτη ή Παρασκευή θα ξέρουμε τα πρώτα αποτελέσματα της επίδρασης της σταδιακής άρσης των μέτρων και με βάση αυτά θα γίνουν τα επόμενα βήματα, όπως το άνοιγμα της εστίασης νωρίτερα της 1ης Ιουνίου.

«Mε ενοχλεί πάρα πολύ η άναρχη κατάσταση στις πλατείες και τις παραλίες… Βάζουμε σε κίνδυνο την προσπάθειά μας. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μια αρχική υπεραντίδραση του κόσμου μετά την καραντίνα», σχολίασε ο καθηγητής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share