Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Λάρισα: 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε συνοικία Ρομά (Video)

Αυξημένα μέτρα επιτήρησης

15 Μαΐου 2020 07:15
Συναγερμός στη Λάρισα: 35 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε συνοικία Ρομά (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ακόμα 35 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε σύνολο 637 δειγμάτων εντοπίστηκαν σε συνοικία Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και υιοθετούνται αυξημένα μέτρα επιτήρησης. Ανησυχία επικράτησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, όταν καταγράφηκε κρούσμα κορωνοϊού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα όλο το προσωπικό.

Έτσι, σήμανε συναγερμός στην περιοχή για τον κορωνοϊό και ύστερα από σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και σε ανοικτή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τον καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, και τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή».

Αυστηρά μέτρα επιτήρησης της περιοχής

Έπειτα από επικοινωνία με τον Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε σειρά αυστηρών μέτρων με στόχο την επιτήρηση της περιοχής υπό τον φόβο εξάπλωσης του ιού.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε περιοχή της συνοικίας Νέας Σμύρνης του Δήμου Λάρισας και, ειδικότερα, αυτή που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Δοσιθέου (ΔΕ) – Ζάνου (ΔΕ) - Πεζόδρομος (ΑΡ) - Πεζόδρομος (ΔΕ) - Μεσοράχης (ΑΡ) - Βοιβηίδος(ΔΕ) - Κάδμου (ΑΡ) - Δάφνης (ΔΕ) - Πεζόδρομος (ΑΡ) - Πεζόδρομος (ΔΕ) - Πεζόδρομος (ΑΡ) - Πεζόδρομος (ΔΕ) - Πεζόδρομος (ΔΕ) -Δρόμος όπισθεν Δημοτικού & Νηπιαγωγείου – Δημοσθένους, σύνορα με σχολείο (ΑΡ) - Αντιγόνης (ΔΕ) έως τέρμα - Λεωφ. Καραμανλή μέχρι Δανάης - Δανάης τέρμα Δοσιθέου.

Ακόμα, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να τεθούν σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 έως τις 06:00, η οποία ισχύει από τις 15 Μαΐου 2020 και για 14 ημέρες. Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση συνάθροισης άνω των δέκα ατόμων και αυστηρή επιτήρηση του μέτρου.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.
  • Οι πλανόδιοι μικροπωλητές, οι εργαζόμενοι σε λαϊκές θα μπορούν να βγαίνουν από την περιοχή της Νέας Σμύρνης για εργασία εφόσον έχουν διαδοχικά αρνητικά τεστ, τα οποία θα επαναλαμβάνονται κάθε πέντε μέρες.
  • Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν 1.500 υφασμάτινες μάσκες σε όλους και αντισηπτικά σε κάθε οικογένεια.

Ακόμα, οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν δειγματοληψίες στους μικροπωλητές και στους υπόλοιπους που απουσίαζαν από την οικία τους τις προηγούμενες ημέρες καθώς και ιχνηλατήσεις των θετικών κρουσμάτων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share