Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στη δομή προσφύγων στη Σάμο!

Συμβαίνει τώρα!

26 Απριλίου 2020 20:45
Φωτιά στη δομή προσφύγων στη Σάμο!
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (26/4) στη δομή προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο, σημαίνοντας συναγερμό στην περιοχή, με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής να είναι άμεση.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει το samos24.gr, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το πως και υπο ποιές συνθήκες ξέσπασεη πυρκαγιά ωστόσο γεωγραφικά τοποθετείται στην έκταση πίσω από τα εξωτερικά ιατρεία πρώτης αξιολόγησης για τον Κορωνοϊό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Λίγο νωρίτερα, φωτιά υπήρχε στη Θεσσαλονίκη.

Για πολλοστή φορά ξεσπάει πυρκαγιά στο ΚΥΤ Σάμου κάτι που αποδεικνύει πως η κατάσταση πέριξ του ΚΥΤ Σάμου έχει ξεφύγει.

Στο σημείο βρίσκεται ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος και αντιδήμαρχοι και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης.

Φωτιά στον Χολαργό - Γέμισε καπνούς η περιοχή

Φωτιά υπάρχει αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στον Χολαργό, με την περιοχή να έχει γεμίσει καπνούς από το συμβάν. Η Πυροσβεστική έχει ήδη σπεύσει στο σημείο, ώστε να κατασβέσει την πυρκαγιά.

Τα αίτια, υπό τα οποία η φωτιά ξεκίνησε, δεν έχουν διευκρινιστεί, με τις προσπάθειες να συνεχίζονται, ώστε να αυτή να κοπάσει. Φωτιά, επίσης, υπήρξε και χθες (25/4) σε διαμέρισμα της Αθήνας.

Χαμός: Φωτιά σε δασική έκταση στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση με πεύκα και ελαιόδεντρα πριν από δύο ώρες σήμερα (24/4) στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, θέτοντας σε συναγερμό την Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά, που, όπως αναφέρει το «Έθνος», ξεκίνησε λίγο νοτιότερα της Νέας Σκιώνης και στο δρόμο που τη συνδέει με τα Λουτρά Αγίας Παρασκευής, βρίσκεται σε εξέλιξη σε μία δύσβατη πλαγιά, στο ύψος που βρίσκεται το πασίγνωστο παραθλαάσσιο εκκλησάκι της Παναγούδας. Βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή και εξελίσσεται σε σημείο που είχε σωθεί από την τεράστια πυρκαγιά του 2006, η οποία κατέκαψε περισσότερα από 50.000 στρέμματα πευκοδάσους στην Κασσάνδρα. Παράλληλα, θλίψη προκάλεσε η φωτιά στην Ηλεία, που έκαψε ολοσχερώς ένα σούπερ μάρκετ.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 12:37 το μεσημέρι και αμέσως έφτασαν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις. Αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 23 πυροσβέστες με δέκα οχήματα.

«Η φωτιά δεν έχει ξεφύγει, αλλά δεν είναι και μικρή. Καίει μία πλάγια, η οποία είναι δύσβατη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν εύκολα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ευτυχώς, βρίσκεται πάνω στο βουνό και απέχει πολύ από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή», σημειώνει στο ethnos.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά - Δημητροπούλου.

Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας από πυρκαγιά σε διαμέρισμα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη οδό Βασ. Ολγας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, σήμερα Κυριακή του Πάσχα, από την οποία βρήκε τραγικό θάνατο ένας ηλικιωμένος.

Το ίδιο άσχημο περιστατικό επαναλαμβάνεται, μιας και πριν λίγες μέρες ακόμα ένας άνδρας κάηκε ζωντανός στο σπίτι του στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ υπάρχουν πληροφορίες ότι ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός, ενώ η σύζυγός του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες, μέχρι στιγμής συνθήκες, σε διαμέρισμα του 7ου ορόφου.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μάχη με τις φλόγες δίνουν περίπου 25 πυροσβέστες και η πολυκατοικία έχει εκκενωθεί.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share