Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δεν παίρνουν… χαμπάρι από κορωνοϊό οι πιστοί: «Κοινώνησα κανονικά και δεν τον φοβάμαι, έχω τον Χριστό μέσα μου»! (video)

Σουρεαλιστικό...

16 Μαρτίου 2020 11:59
Δεν παίρνουν… χαμπάρι από κορωνοϊό οι πιστοί: «Κοινώνησα κανονικά και δεν τον φοβάμαι, έχω τον Χριστό μέσα μου»! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός «θερίζει» και την χώρα μας, με τον απολογισμό από χθες (15/3) και χωρίς νεότερη εξέλιξη να είναι 331 κρούσματα και τέσσερις νεκροί, με 8 συμπολίτες μας να βρίσκονται διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, αλλά φαίνεται πως οι πιστοί… δεν καταλαβαίνουν από τέτοια και παρίστανται κανονικά στη Θεία Κοινωνία. Δείτε, επίσης, ολόκληρο τον χάρτη με την εξάπλωση του ιού.

Οι ίδιοι, μάλιστα, όπως δείχνει ένα κατατοπιστικότατο βίντεο από τη Λάρισα, μοιάζουν αμετανόητοι ως προς τη διάθεσή τους να κοινωνήσουν κανονικά, πιστεύοντας ίσως στην άποψη ορισμένων ιερέων, που αναφέρουν πως ο φονικός ιός δε μεταφέρεται με τη Θεία Κοινωνία. Τονίζουν, δε, ότι θα συνεχίσουν να κοινωνούν κανονικά, αφού δεν φοβούνται… κανέναν κορωνοϊό και έχουν τον Χριστό μέσα τους.

Κι επειδή τα λόγια δεν φτάνουν, για να περιγράψουν αυτή την κατάσταση, θα καταλάβετε περισσότερα στο βίντεο του Larisapress.gr:

Σε κατάσταση επιφυλακής η Καστοριά μετά τον θάνατο του 53χρονου από κορωνοϊό!

Αναστατωμένη είναι η κοινή γνώμη της Καστοριάς μετά τον θάνατο του τέταρτου ασθενούς από κορωνοϊό, καθώς ο 53χρονος από τα Σιάτιστα Κοζάνης ήταν εργαζόμενος στο νοσοκομείο της πόλης.

Ο 53χρονος ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στη Δυτική Μακεδονία και όταν διαγνώστηκε ως φορέας του ιού διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση της υγείας του εμφάνιση επιπλοκές τα επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα να καταλήξει σήμερα. Την ίδια ώρα, όχι πολύ μακριά από την πόλη, στον Έβρο, οι πολίτες πηγαίνουν στη Βουλγαρία για διασκέδαση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι περίπου 40 εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ τα κρούσματα στην πόλη είναι συνολικά 14, 7 εκ των οποίων είναι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Πλέον ελάχιστοι άνθρωποι κυκλοφορούν στους δρόμους της Καστοριάς και οι κάτοικοι είναι αρκετά ανήσυχοι.

Οι προτάσεις στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή, με τους φορείς της περιφέρειας για τον κορωνοϊό αφορούν το ενδεχόμενο καραντίνας σε όλη την Καστοριά αλλά και η καραντίνα του προσωπικού του νοσοκομείου να μειωθεί στις 7 από τις 14 μέρες.

«Δεν είναι αστείο, μείνετε σπίτι»! Κραυγή αγωνίας από κορυφαίο διευθυντή Εντατικής στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό!

Ένα ηχηρό μήνυμα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη στέλνει ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), κ. Δημήτρης Γεωργόπουλος.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε δύο διαδοχικές αναρτήσεις του στο Facebook, μελετώντας το παράδειγμα της Λομβαρδίας στη γειτονική Ιταλία, η επόμενη εβδομάδα θα είναι «καθοριστική για την πορεία της επιδημίας και τον αριθμό των ασθενών που θα χρειαστούν Εντατική Θεραπεία». Δείτε και εικόνες από το «νεκρωμένο» Ηράκλειο.

Για το λόγο αυτό καλεί τους Κρητικούς (και όλους τους κατοίκους της χώρας) να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Κυβέρνησης και να μείνουν στο σπίτι, έκτος εάν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Όπως γράφει:

«Κάνω έκκληση σε όλους να μείνετε σπίτι. Στην Λομβαρδία (Περιοχή Μιλάνου) αναγκάστηκαν (και το κατάφεραν) να αυξήσουν μέσα σε 3 εβδομάδες τα κρεβάτια της Εντατικής κατά 60-70%!!! περίπου (αρχικός αριθμός 720 σε σύνολο 55 νοσοκομείων). Δυστυχώς στη Λομβαρδία η αύξηση του αριθμού των ασθενών που χρειάζεται Εντατική δεν είναι γραμμική και όπως δείχνουν μαθηματικά μοντέλα, μέχρι τις 20 Μαρτίου είναι πιθανόν χιλιάδες ασθενείς να χρειασθούν εντατική θεραπεία. Η δυνατότητα του συστήματος κινδυνεύει να ξεπεραστεί από τα πραγματικά γεγονότα. Μη βγαίνετε από το σπίτι εκτός εάν υπάρχει μεγάλη ανάγκη. Πιστέψτε με δεν είναι αστείο!!!

Με τα δεδομένα που είχαν μέχρι τις 7 Μαρτίου το γραμμικό μοντέλο προέβλεπε ότι στην περιοχή, στις 20 Μαρτίου θα νοσηλεύονταν στην Εντατική 869 ασθενείς (σύνολο από τις 25 Φεβρουαρίου). Δυστυχώς στις 13 Μαρτίου είχαν νοσηλευτεί περισσότερο από 1000 ασθενείς. Το εκθετικό προβλέπει ότι στις 20 Μαρτιου το σύνολο των ασθενών που θα χρειάζεται Εντατική θεραπεία ανέρχεται σε 15542!!! Εκθετικός ρυθμός αύξησης 0.246 την ημέρα! Μείνετε σπίτι!»

Κάνω έκκληση σε όλους να μείνετε σπίτι. Στην Λομβαρδία (Περιοχή Μιλάνου) αναγκάστηκαν (και το κατάφεραν) να αυξήσουν...

Posted by Dimitris Georgopoulos on Saturday, March 14, 2020

Ενώ, σε άλλη ανάρτησή του αναφέρει:

«Μείνετε σπίτι! Σε σύγκριση με την περιοχή της Λομβαρδίας είμαστε περίπου 15 ημέρες πίσω. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για την πορεία της επιδημίας και τον αριθμό των ασθενών που θα χρειαστούν Εντατική Θεραπεία. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ!!!!!!»

Μείνετε σπίτι! Σε σύγκριση με την περιοχή της Λομβαρδίας είμαστε περίπου 15 ημέρες πίσω. Αυτό σημαίνει ότι η επόμενη...

Posted by Dimitris Georgopoulos on Sunday, March 15, 2020

Μάλιστα, ο Διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, σε παλαιότερη ανάρτηση του, αναφέρεται και στους νέους και τη σημασία του να μην βγαίνουν για άσκοπες βόλτες.

«Δεν είναι αστείο», γράφει χαρακτηριστικά:

«Οι γονείς των παιδιών-εφήβων-νεαρών ενηλίκων έχουν τεράστια ευθύνη και υποχρέωση να πείσουν τα παιδιά τους να μείνουν σπίτι. Η κατάσταση δεν είναι για βόλτες και μπορεί εάν δεν προσέξουμε, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ιταλίας. Κάνω έκκληση στους γονείς κυρίως. Δεν είναι αστείο!»

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share