Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κέρκυρα: Απεγκλωβίστηκε ο άνδρας που σφήνωσε στην χαράδρα!

Αίσιο τέλος για τον άνδρα!

13 Νοεμβρίου 2019 16:00
Κέρκυρα: Απεγκλωβίστηκε ο άνδρας που σφήνωσε στην χαράδρα!

Αίσιο τέλος για τον 41χρονο άνδρα, που ήταν εγκλωβισμένος σε απόκρημνη χαράδρα, στην περιοχή της Άνω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα. Η πυροσβεστική έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον διασώσει και τελικά τα κατάφερε παρά την κακοκαιρία "Βικτώρια", που δυσκόλευε την κατάσταση!

Δείτε επίσης: Κέρκυρα: Κλειστά τα σχολεία λόγω της "Βικτόριας"!

Ο άνδρας απεγκλωβίστηκε και είναι σώος, όπως δήλωσε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος. Ο άτυχος 41χρονος, είχε εξαφανιστεί από προχθές, οδηγήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Είναι υποσιτισμένος και φέρει τραύματα στο χέρι του, λογικά από την προσπάθειά του να κρατηθεί, κατά την πτώση του στη χαράδρα.

Προκειμένου να καταφέρουν να τον απεγκλωβίσουν, πεζοπόροι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να κρεμαστούν από σκοινιά για να φτάσουν τον άνδρα και να τον ανεβάσουν από τον γκρεμό. Στη μεταφορά του συνέδραμαν και άνδρες της ΕΜΑΚ, διασώστες, ενώ λόγω του δύσβατου της περιοχής μέσα από απόκρημνα μονοπάτια, βοήθησαν και οι κυνηγοί της περιοχής.

Κέρκυρα: Υπεράνθρωπες προσπάθειες απεγκλωβισμού ενός άνδρα από χαράδρα!

Από εχτές το απόγευμα έχει ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός 41χρονου άνδρα, που έχασε τον προσανατολισμό του και εντοπίστηκε μέσα σε χαράδρα στην περιοχή της Άνω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα. Κάνουν τα πάντα για να τον σώσουν παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που έφερε η "Βικτώρια"!

Δείτε επίσης: Κέρκυρα: Κλειστά τα σχολεία λόγω της "Βικτόριας"!

Ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος ανέφερε ότι, στην περιοχή, που είναι απολύτως δύσβατη και πρόσβαση υπάρχει μόνο από μονοπάτια, βρίσκονται από το απόγευμα της Τρίτης δύο οχήματα της πυροσβεστικής με δέκα πεζοπόρους πυροσβέστες και διασώστες, ενώ αναμένεται να έρθει και δύναμη της ΕΜΑΚ από τα Ιωάννινα, προκειμένου να συνδράμει στην διάσωση του 41χρονου.

Κατά τις βραδινές ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω της κακοκαιρίας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει εξήντα συμβάντα που αφορούσαν κοπές δέντρων από το οδικό δίκτυο, αντλήσεις νερών από σπίτια και καταστήματα, αλλά και διασώσεις οδηγών και επιβατών από οχήματα όταν αυτά παρασύρθηκαν από ρέματα στη Νότια Κέρκυρα.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού εξυπηρετείται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ η Πολιτική Προστασία των τριών δήμων και της περιφέρειας είναι σε επιφυλακή. Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί.

Κακοκαιρία στην Κέρκυρα: Μπλακ άουτ, πλημμύρες και άνεμοι 9 μποφόρ σαρώνουν το νησί! (Video)

Η κακοκαιρία έχει σαρώσει την περιοχή του Ιονίου και η Κέρκυρα έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα! Έχει πλημμυρίσει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού! Μπλακ άουτ και δυνατοί άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ ταλαιπωρούν τους κατοίκους!

Σε ποταμούς μετέτρεψε τους δρόμους, σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας, η έντονη κακοκαιρία «Βικτώρια», που πλήττει το νησί από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Οι δυνατοί άνεμοι, που φτάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, έχουν κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, όπως ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα»

Η «Βικτώρια» σαρώνει την χώρα! Η πορεία της κακοκαιρίας σε βίντεο!

Οι εικόνες από την πορεία της κακοκαιρίας στην χώρα μας σοκάρουν! Η «Βικτώρια» σαρώνει την χώρα!

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr παρουσίασε το βίντεο με την πορεία του χαμηλού της κακοκαιρίας ως και σήμερα το απόγευμα, ενώ οι εικόνες έχουν υποστεί την απαραίτητη επεξεργασία.

Επιπλέον, το βίντεο παρουσιάζει και τους κεραυνούς που κατέγραψε το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share