Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης!

Θλίψη στον Βόλο!

4 Νοεμβρίου 2019 22:33
Πέθανε ο Γιάννης Ιωαννίδης!

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο παλιός γεωπόνος Ιωάννης Ιωαννίδης, ο οποίος αποτελούσε παράδειγμα για τη στάση του, την παρουσία του, την δράση του και ήταν για τον Γεωπονικό κόσμο της Μαγνησίας και όχι μόνο γι’ αυτόν, στυλοβάτης, αγέρωχος, αφοσιωμένος, διορατικός, αποτελεσματικός και συνεπής προς τη Γεωπονική επιστήμη και τον κόσμο της, πρώην διευθυντής του Φυτολογικού Σταθμού και συνέβαλε στα μέγιστα στη Γεωπονική επιστήμη και στην αγροτική παραγωγή.

Το Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας, μόλις πληροφορήθηκε τον αδόκητο χαμό του Ιωάννη Ιωαννίδη, συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και να καταθέσει αντί στεφάνου, συμβολικό ποσό υπέρ της Κιβωτού του Κόσμου.

Πέθανε διάσημος αστρολόγος!

Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Μηλιές του Πηλίου τον Απρίλιο του 1922 σε μια οικογένεια ευδόκιμη και προοδευτική. Συνέχισε με σπουδές στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ ταυτόχρονα από το 49 εώς το 51 υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός Μηχανικού. Το 1951 έλαβε το πτυχίο του και την ίδια χρονιά ανέλαβε καθήκοντα γεωπόνου, ως έκτακτος υπάλληλος στη Διεύθυνση Γεωργίας Μαγνησίας. Την τριετία 1954 – 1957 εργάστηκε στον Φυτολογικό Σταθμό Βόλου, το 1957 διορίστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας και τοποθετήθηκε στον Φ.Σ. Βόλου (τώρα ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ) συνέχισε ως υπότροφος του Γαλλικού Κράτους το 1961 στο Εθνικό Ινστιτούτο Αγρονομικών Ερευνών των Βερσαλλιών Βερσαλλιών (INRA) πάνω στην Συστηματική Εντομολογία. Το 1966, εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του τότε Συνδέσμου Γεωπόνων, Με την επιστροφή του στον Σταθμό Φυτοπαθολογικών Εφαρμογών Βόλου (όπως ονομάζονταν εκείνη την εποχή) συνεχίζει να προσφέρει τις επιστημονικές γνώσεις και υπηρεσίες του μέχρι και το 1987, χρονιά που συμπληρώνει τα απαραίτητα έτη για να τερματίσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία και να συνταξιοδοτηθεί. Προηγουμένως βέβαια, θα διατελέσει από το 1971 μέχρι και την συνταξιοδότηση του και Διευθυντής του Σταθμού, μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Σύμφωνα με τον Γεωπονικό Σύλλογο, ήταν αυτός, που συντέλεσε αποφασιστικά στην εξεύρεση των κατάλληλων πιστώσεων και στην κατασκευή του σημερινού κτηρίου, του Φυτολογικού σταθμού στο οποίο στεγάζεται ο συγκεκριμένος Φορέας. Μάλιστα, ενήργησε τόσο γρήγορα ξεπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ανοικοδόμηση του κτιρίου (14 μήνες) ώστε όταν υπήρξε αλλαγή πλεύσης από την πλευρά του Υπουργείου ήταν ήδη αργά.

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας, σε μια ζεστή εκδήλωση στις 13 Φεβρουαρίου 2012, παρουσία πολλών γεωπόνων, να τον βραβεύσει παραδίδοντας του μια τιμητική πλακέτα, ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την «προσφορά του στον Γεωτεχνικό χώρο, την Γεωπονική Επιστήμη και την Αγροτική Παραγωγή, καθώς και για τη συνεχή και διαρκή παρουσία του σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share