Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αγρίνιο: Έπιασαν άντρες για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών!

Τραγικό!

7 Οκτωβρίου 2019 12:18
Αγρίνιο: Έπιασαν άντρες για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών!

Μέρα- μεσημέρι γινόταν η παράδοση μεγάλης ποσότητας λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών από τον προμηθευτή σε έναν από τους πελάτες του που θα τα διακινούσε στο κατάστημά του, στο Αγρίνιο! Τώρα ερευνάται αν τα συγκεκριμένα ποτά από το λαθρεμπόριο ήταν «μπόμπες» επικίνδυνες για την υγεία όσων θα τα κατανάλωναν.

Δείτε επίσης: Τρόμος στο Αγρίνιο! Άνδρας κατέβηκε από αυτοκίνητο και άρχισε να πυροβολεί την είσοδο των δικαστηρίων! (photos)

Αξιοποιώντας τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση έναν 59χρονο Έλληνα. Όταν τον είδαν να παραδίδει στο σπίτι ενός 60χρονου κιβώτια που περιείχαν 132 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω και κατέσχεσαν τα ποτά για τα οποία δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά και τιμολόγια αγοραπωλησίας.

Μάλιστα, σε σωματική έρευνα που έκαναν στον 60χρονο, κατέσχεσαν 1.669 ευρώ που θα πλήρωνε για την αγορά, ενώ στο σπίτι του βρήκαν τρεις πλαστικές φιάλες χωρητικότητας πέντε λίτρων που περιείχαν οινοπνευματώδη ποτά τα οποία είχε αγοράσει τον προηγούμενο μήνα, πάλι χωρίς παραστατικά. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 59χρονου προμηθευτή, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν άλλες 355 φιάλες λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών.

Όλα τα λαθραία ποτά εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών και δείγματά τους παραδόθηκαν στην Χημική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση, ώστε να διαπιστωθεί αν ήταν νοθευμένα. Οι δυο δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήρι με ποτά μπόμπα!

Οι δράστες αναμείγνυαν σε δεξαμένες αλκοολούχα μείγματα, τα οποία στη συνέχεια εμφιάλωναν σε κενές φιάλες και επικολλούσαν σ’ αυτές πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες γνωστών εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών!
Παράνομο εργαστήριο παραγωγής και συσκευασίας οινοπνευματωδών ποτών στην περιοχή του Μελισσοχωρίου, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δείτε επίσης: Σοκ: Ανήλικη κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ!

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 45χρονου Έλληνα και συνεργού του, για παράβαση των Νόμων περί τελωνειακού κώδικα και περί σημάτων και για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε έρευνα σε υπόγειο χώρο οικίας στο Μελισσοχώρι, τον οποίο ενοικίαζε ο 45χρονος, όπου διαπιστώθηκε να έχει εγκατασταθεί απαραίτητος εξοπλισμός για τη λειτουργία του παράνομου εργαστηρίου.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι σε δεξαμενές αναμείγνυαν αλκοολούχα μείγματα, τα οποία στη συνέχεια εμφιάλωναν σε κενές φιάλες και επικολλούσαν σ’ αυτές πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες γνωστών εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών. Κατόπιν διέθεταν τις φιάλες στην αγορά, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος και ζημιώνοντας αντίστοιχα το ελληνικό δημόσιο αλλά και τις παθούσες εταιρείες.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 2.546 κενές φιάλες με σήματα εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών
• 343 φιάλες πλήρεις αλκοολούχου ποτού,
• 190 χάρτινα κιβώτια,
• 29.419 αυτοκόλλητα φιαλών,
• 13.368 πώματα φιαλών,
• 2 πλαστικές δεξαμενές που περιείχαν περίπου 600 λίτρα οινοπνευματώδους μείγματος συνολικά,
• 2 χειροκίνητοι μηχανισμοί σφράγισης φιαλών,
• Αλκοολόμετρο, σωληνώσεις, βάνες και διάφορα εργαλεία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δράμα: Παράνομα "φρουτάκια" σε κατάστημα!

Μεσημεριανό έλεγχο έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας σε ένα κατάστημα στη Δράμα όπου υπήρχαν πληροφορίες για διενέργεια απαγορευμένων τυχερών παιχνιδιών και έπιασαν επ' αυτοφώρω μια 61χρονη θαμώνα να παίζει το παράνομο παιχνίδι «φρουτάκια» σε υπολογιστή. Οι Αρχές συνέλαβαν μια 61χρονη θαμώνα αλλά και την 49χρονη προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος.

Δείτε επίσης: Το πιο άτυχο πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών: Τέσσερις ληστείες σε 20 μέρες!

Η 61χρονη συνελήφθη, όπως και η 49χρονη προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος η οποία της είχε επιτρέψει την διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιχνιδιού, ενώ από τον χώρο και την κατοχή της 49χρονης κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές και 350 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομα παιχνίδια.

Οι δυο γυναίκες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας η οποία τους άσκησε δίωξη για διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων και συμμετοχή σε αυτά κατά περίπτωση, ενώ αναζητείται ο 51χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης του καταστήματος ο οποίος απουσίαζε όταν έγινε ο έλεγχος.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share