Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τραγωδία στο Αίγιο: Διέκοψαν τη θητεία του 28χρονου στο Πολεμικό Ναυτικό!

Για έξι μήνες!

30 Αυγούστου 2019 14:17
Τραγωδία στο Αίγιο: Διέκοψαν τη θητεία του 28χρονου στο Πολεμικό Ναυτικό!

Διεκόπη η θητεία του 28χρονου Σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, που παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και το εγγονάκι της στο Αίγιο, όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του. Σοκαριστική μαρτυρία για την τραγωδία στο Αίγιο: «Χόρευε ο οδηγός μετά από το τροχαίο»

Οι γιατροί διέγνωσαν βαριά κατάθλιψη, απόφαση που οδήγησε τελικά στην διακοπή της θητείας του.

Όπως τονίζουν οι Αλ. Κούγιας και Ιω. Σαμέλης, μέχρι σήμερα ο 28χρονος οδηγός νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών λόγω «λόγω της βαρύτατης καταθλίψεώς του οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν ότι είναι αδύνατον να επιτελέσει τα καθήκοντά του στην ευαίσθητη θέση, στην οποία υπηρετούσε, και διέκοψαν τη θητεία του για έξι μήνες, ώστε είτε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο είτε παρακολουθούμενος από ιατρούς να αποθεραπευτεί και να επανέλθει, για να ολοκληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα». Τραγωδία στο Αίγιο: Το πόρισμα του ιατροδικαστή - Ακαριαίος ο θάνατος γιαγιάς και εγγονού!

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ζητούν «να σταματήσει αυτή η ακραία επιθετικότητα» εναντίον του εντολέα τους.

Υπογραμμίζουν δε, πως «έχει διαπράξει ένα εξ αμελείας αδίκημα, ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι μέχρι την ημέρα που προκάλεσε αυτή την τραγωδία με την αμέλειά του, το Πολεμικό Ναυτικό, στην υπηρεσία του οποίου δεν έχει ούτε ένα πειθαρχικό αδίκημα, του εμπιστεύθηκε να διαχειρίζεται πολεμικό πλοίο, του οποίου η αξία είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Επαναλαμβάνουν δε, πως ο 28χρονος ποτέ δεν θέλησε να διαφύγει από τις Αρχές αλλά «προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Τραγωδία στο Αίγιο: Ο 28χρονος είχε ανοιχτές υποθέσεις με την δικαιοσύνη!

Μία σημαντική αποκάλυψη για την τραγωδία στο Αίγιο έκανε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο 28χρονος οδηγός εμπλέκεται σε ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα με τραυματίες δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Όπως αποκαλύπτεται στις 28 Ιουνίου του 2016 στη Νέα Χαλκηδόνα αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο επιβάτες, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο 28χρονος. Το όχημα δεν σταμάτησε στον αστυνομικό έλεγχο και συνέχισε την πορεία του. Υπήρξε καταδίωξη από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε μία μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα δύο από τους αστυνομικούς να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε και συνελήφθησαν οι δύο επιβάτες, οι οποίοι αντιστάθηκαν στην σύλληψης. Στη συνέχεια σε κατ’ οίκον έρευνα των αστυνομικών βρέθηκαν κάποια υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών. Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία αλλά δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

Από εκεί και πέρα, οι δικηγόροι του 28χρονου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού που οδήγησε στο θάνατο τη γιαγιά και το εγγονάκι της στο Αίγιο, Ιωάννης Σαμέλης και Αλέξης Κούγιας, ζητούν από τους συγγενείς των θυμάτων «επαφή είτε απευθείας μαζί τους, είτε με τους νομικούς τους εκπροσώπους, ώστε να διευκολύνουμε κάθε διαδικαστική επιλογή τους, είτε δικαστικώς, είτε εξωδίκως».

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του ο 28χρονος νοσηλεύεται σε τραγική κατάσταση το ψυχιατρείο και δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια για να δικαιολογήσει την στάση του αποδεχόμενος την ευθύνη για το μοιραίο περιστατικό από το οποίο έχασαν την ζωή τους μια γιαγιά και το εγγονάκι της.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια αναφέρονται τα εξής:
«Το δικηγορικό μας γραφείο από κοινού με το δικηγορικό γραφείο του κυρίου Γιάννη Σαμέλη ανέλαβε την υπεράσπιση του σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος είναι ο αποκλειστικά υπαίτιος του θανατηφόρου ατυχήματος στις Καμάρες Αιγίου, όπου έχασαν τη ζωή τους η 67χρονη γιαγιά και το 15 μηνών εγγόνι της.

Η εντολή την οποία έχουμε από τον αποκλειστικά υπαίτιο του ατυχήματος, ο οποίος αμέσως μετά το ατύχημα νοσηλεύεται σε τραγική κατάσταση σε Ψυχιατρική Κλινική και δεν προβάλλει καμιά δικαιολογία για την υπαιτιότητά του, είναι, εφόσον το επιθυμεί και η οικογένεια των θυμάτων, να έρθουμε σε επαφή είτε απευθείας μαζί τους, είτε με τους νομικούς τους εκπροσώπους, ώστε να διευκολύνουμε κάθε διαδικαστική επιλογή τους, είτε δικαστικώς, είτε εξωδίκως.

Και τα δύο δικηγορικά γραφεία εκφράζουμε την απόλυτη λύπη και τη συμπαράστασή μας για το τραγικό συμβάν και τις συνέπειές του στην οικογένεια των θυμάτων και εκφράζουμε τόσο τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια, όσο και την ευχή ο χρόνος να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το αδιανόητο που τους συνέβη».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share