Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη!

Εστιακό βάθος 18 χιλιόμετρα!

11 Αυγούστου 2019 10:59
Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη!

Σεισμός σημειώθηκε νότια της Κρήτης, σήμερα το πρωί. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:02 και ήταν έντασης 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.Ενώ εχθές ταρακουνήθηκε και πάλι την Κρήτη!

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 75 χιλιόμετρα νότια- νοτιοανατολικά του Τυμπακίου και είχε εστιακό βάθος 18 χιλιόμετρα.

Είχε προηγηθεί άλλος ένας σεισμός στην περιοχή. Συγκεκριμένα, στις 9:59 το πρωί της Κυριακής έγινε σεισμική δόνηση με ένταση 3,5 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, με επίκεντρο 89 χλμ. νότια- νοτιοανατολικά του Τυμπακίου.

Σεισμός στην Κάρπαθο!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/8), στη 01:16 μετά τα μεσάνυχτα, σε υποθαλάσσια περιοχή, νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Να σας υπενθυμίσουμε τον σεισμό στο Ξυλόκαστρο!

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 60 χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 76 χλμ. νοτιοανατολικά από το Διαφάνι Καρπάθου και 151 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 2 χλμ., και επίκεντρο 52 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ταϊβάν!

Σεισμός στα Χανιά!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share