Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Κρήτη!

Στα νότια παράλια!

10 Αυγούστου 2019 11:10
Σεισμός στην Κρήτη!

Σεισμική δόνηση στα νότια παράλια της Κρήτης, στις 10.29 το πρωί,εντάσεως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Να σας θυμίσουμε τον ισχυρός σεισμός στην Καλαμάτα!

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου.

Σεισμός στην Κάρπαθο!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/8), στη 01:16 μετά τα μεσάνυχτα, σε υποθαλάσσια περιοχή, νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Να σας υπενθυμίσουμε τον σεισμό στο Ξυλόκαστρο!

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 60 χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, στα 76 χλμ. νοτιοανατολικά από το Διαφάνι Καρπάθου και 151 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,4 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 2 χλμ., και επίκεντρο 52 χλμ. νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Ταϊβάν!

Σεισμός στα Χανιά!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share