Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Γιάννης Γκρίνιας!

Θλίψη!

24 Ιουλίου 2019 11:00
Πέθανε ο Γιάννης Γκρίνιας!

Μετά από άνιση μάχη με την επάρατο νόσο, ο Γιάννης Γκρίνιας, κτηνοτρόφος, συνδικαλιστής, έφυγε από κοντά μας, σήμερα ξημερώματα Τετάρτης 24 Ιουλίου.

Ο Γιάννης Γκρίνιας διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Μαγνησίας, αλλά και επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Kτηνοτρόφων και Kτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ). Διετέλεσε γραμματέας και του ΑΚΚΕΛ και δυο φορές υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΑΚΚΕΛ. Έχει δώσει μεγάλους αγώνες για τον αγροτο-κτηνοτροφικό κλάδο, με περισσότερα από 40 χρόνια συνδικαλιστικής πορείας. Τον Φεβρουάριο του 2018 κατά κατά τη Γενική Συνέλευση της υπό συγκρότησης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, εκλέχθηκε μέλος της. Πέθανε ο Ανδρέας Συνοδινός!

Σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε συνέντευξή του, καλούσε σε ομοψυχία και ευθύνη, “να λειτουργήσουμε σαν μια γροθιά για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του κλάδου μας” έλεγε. Πολλές φορές μεσολάβησε στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων ώστε να γίνουν ενημερωτικές ημερίδες στον Αλμυρό.

Ο Γιάννης Γκρίνιας θα κηδευτεί από την εκκλησία της Ευαγγελιστρίας Αλμυρού, αύριο Πέμπτη στις 10:30.

Σοκ στην πολιτική σκηνή: Πέθανε πρώην πρωθυπουργός!

Ο πρώην πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Πενγκ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολλούς στην πρωτεύουσα ως ο "χασάπης του Πεκίνου" για τον ρόλο του στην καταστολή στην Πλατεία Τιενανμέν το 1989, απεβίωσε, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.

Ο Λι, που ήταν 90 ετών, απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας στο Πεκίνο έπειτα από μία ασθένεια που δεν έχει γίνει γνωστή, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Υπηρέτησε στην ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας τη δεκαετία του ‘80 και του ‘90. Εγινε γνωστός ως «χασάπης του Πεκίνο» για τον ρόλο που διαδραμάτισε στα γεγονότα της πλατείας Τιενανμέν. Ηταν εκείνος που έδωσε την εντολή στον στρατό να επέμβει με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο χιλιάδες διαδηλωτές. Οπως μεταδίδει το BBC, ο μετέπειτα ηγέτης της Κίνας δικαιολόγησε την επιλογή του, χαρακτηρίζοντάς την «απαραίτητο» βήμα.

Η εξέγερση της Τιενανμέν στην Κίνα
Τα μεσάνυχτα, 4 Ιουνίου του 1989, δίνεται η διαταγή από το ΚΚΚ για επέμβαση. Οι φοιτητές στην πρωτεύουσα της Κίνας πιασμένοι σε αλυσίδες τραγουδούν τον ύμνο της "Τρίτης Διεθνούς" μπροστά από φλεγόμενα λεωφορεία και αυτοκίνητα που έχουν στηθεί για οδοφράγματα.

Ο στρατός της Κίνας ρίχνει προς όλες τις κατευθύνσεις προκαλώντας το χάος. Κάποιοι διαδηλωτές οπλισμένοι με ό,τι βρίσκουν μπροστά τους πέτρες, ξύλα, σίδερα προσπαθούν να απαντήσουν, άλλοι τρέχουν να σωθούν και οι υπόλοιποι με αυτοσχέδια φορεία μαζεύουν τα πρώτα θύματα της τραγωδίας. Χιλιάδες θα συλληφθούν, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των νεκρών. Ο Ερυθρός Σταυρός της Κίνας κάνει λόγο για 2.400 νεκρούς, ενώ οι επίσημες αρχές αναφέρουν 241.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πέθανε ο Νίκος Μήλας!

Πέθανε ο Βαγγέλης Καραγεώργος!

Τραγική απώλεια: Πέθανε ο Ρομπέρτο!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share