ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Πανουσόπουλο – Συγκίνηση στην κηδεία του σπουδαίου δημιουργού, καταρρακωμένη η Λιβανού

Κηδεία του Γιώργου Πανουσόπουλου
Συντετριμμένη η Μπέτυ Λιβανού στην κηδεία του Γιώργου Πανουσόπουλου(EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και σιωπηλής θλίψης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του σπουδαίου σκηνοθέτη και δημιουργού Γιώργου Πανουσόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών. Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες αλλά και άνθρωποι από τον χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου συγκεντρώθηκαν για να τον αποχαιρετήσουν, τιμώντας τη μνήμη ενός ανθρώπου που άφησε ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική κινηματογραφική ιστορία.

Ανείπωτη θλίψη στην κηδεία

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 12/3 στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κηφισιάς, όπου πλήθος κόσμου βρέθηκε για να πει το τελευταίο «αντίο» στον σκηνοθέτη που σημάδεψε με το έργο του τον ελληνικό κινηματογράφο. Το κλίμα ήταν βαρύ από την πρώτη στιγμή. Οι παρευρισκόμενοι έφταναν σιωπηλοί, ανταλλάσσοντας αγκαλιές και λόγια συμπαράστασης προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Η παρουσία πολλών γνωστών προσωπικοτήτων του καλλιτεχνικού χώρου ανέδειξε το μέγεθος της απώλειας για τον πολιτισμό.

Δίπλα του μέχρι το τέλος η οικογένειά του
Καλλιτέχνες και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Πανουσόπουλο(EUROKINISSI)
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Γιώργου Πανουσόπουλου
Η κόρη του Γιώργου Πανουσόπουλου(EUROKINISSI)

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία της συζύγου του σκηνοθέτη, της γνωστής ηθοποιού Μπέτυς Λιβανού, η οποία εμφανίστηκε εμφανώς καταβεβλημένη από την απώλεια του ανθρώπου με τον οποίο μοιράστηκε δεκαετίες κοινής ζωής. Η ηθοποιός δέχθηκε συλλυπητήρια από φίλους και συνεργάτες, ενώ η συγκίνησή της ήταν εμφανής σε όλη τη διάρκεια της τελετής.

Το ύστατο χαίρε στον Γιώργο Πανουσόπουλο
Μπέττυ Λιβανού(EUROKINISSI)

Το ζευγάρι είχε μοιραστεί μια μακρόχρονη κοινή πορεία που ξεπερνούσε τα πενήντα χρόνια. Ο γάμος τους, που πραγματοποιήθηκε το 1980, αποτέλεσε την αρχή μιας οικογενειακής ζωής από την οποία γεννήθηκαν οι δύο κόρες τους, η Δέσποινα και η Μαργαρίτα. Οι δύο γυναίκες στάθηκαν επίσης δίπλα στη μητέρα τους την ημέρα της κηδείας, αποχαιρετώντας τον πατέρα τους σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή.

Η οικογένεια και οι φίλοι στο τελευταίο αντίο
Συγκινητικές στιγμές στην κηδεία του Γιώργου Πανουσόπουλου(EUROKINISSI)

Παρά την έντονη παρουσία του στον καλλιτεχνικό χώρο, ο Γιώργος Πανουσόπουλος διατηρούσε σε μεγάλο βαθμό την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μαζί με την οικογένειά του είχε επιλέξει να ζει για χρόνια σε ένα κτήμα στο Κορωπί, προτιμώντας έναν πιο ήσυχο και γαλήνιο τρόπο ζωής, μακριά από την ένταση της πόλης. Η σχέση του με τη Μπέτυ Λιβανού, αν και βαθιά και πολυετής, πέρασε και δύσκολες περιόδους.

Συγκίνηση και δάκρυα στην κηδεία του σπουδαίου δημιουργού
Στην κηδεία ο Μπιμπίλας(EUROKINISSI)
Το συγκινητικό αντίο στον Γιώργο Πανουσόπουλο στο Κοιμητήριο Κηφισιάς
Δήμητρα Ματσούκα(EUROKINISSI)
Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του Γιώργου Πανουσόπουλου
Συγγενείς και φίλοι τον αποχαιρέτησαν(EUROKINISSI)
Θλίψη στην κηδεία του Γιώργου Πανουσόπουλου
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη(EUROKINISSI)
Η οικογένεια και οι φίλοι αποχαιρέτησαν τον Γιώργο Πανουσόπουλο
Λουκία Πιστιόλα(EUROKINISSI)

Η ηθοποιός είχε περιγράψει αυτή τη διαδρομή με ιδιαίτερα ανθρώπινο τρόπο, τονίζοντας πως ο έρωτας μπορεί να αλλάζει μορφή μέσα στα χρόνια. Από το πάθος των πρώτων στιγμών, μια σχέση μπορεί να εξελιχθεί σε βαθιά συντροφικότητα, τρυφερότητα και αμοιβαία κατανόηση. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, η κοινή τους πορεία συνεχίστηκε και κράτησε για δεκαετίες, μέχρι το τέλος της ζωής του σκηνοθέτη.

Έτσι αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο σκηνοθέτη
Βαρύ πένθος για τον Γιώργο Πανουσόπουλο(EUROKINISSI)

Ο Γιώργος Πανουσόπουλος υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα στον χώρο του κινηματογράφου. Σκηνοθέτης, σεναριογράφος αλλά και διευθυντής φωτογραφίας, διακρίθηκε για την ιδιαίτερη αισθητική ματιά που χαρακτήριζε τις ταινίες του. Οι δημιουργίες του ξεχώριζαν για την έντονη ατμόσφαιρα, τον αισθησιασμό των εικόνων και την ιδιαίτερη αξιοποίηση του ελληνικού φωτός, στοιχείο που αποτελούσε βασικό χαρακτηριστικό του κινηματογραφικού του ύφους.

Το έργο του ταξίδεψε σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Η ταινία «Μανία» παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου, ενώ η ταινία «Μ’ αγαπάς;» συμμετείχε στο Φεστιβάλ Βενετίας, γεγονός που επιβεβαίωσε την καλλιτεχνική αξία και τη διεθνή απήχηση του έργου του. Με το πέρασμα των χρόνων, ο Πανουσόπουλος κατάφερε να διαμορφώσει μια ξεχωριστή κινηματογραφική ταυτότητα, που τον κατέστησε έναν από τους σημαντικούς δημιουργούς της γενιάς του. Η απώλειά του αφήνει ένα σημαντικό κενό στον ελληνικό κινηματογράφο. Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη καλλιτεχνική ευαισθησία, βαθιά αγάπη για το σινεμά και έντονη δημιουργική ανησυχία.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου