«Τα πρώτα λεφτά που έδωσε ο Μαρτίκας ήταν της Βρισηίδας – Δεν ήταν δικά του τα 50.000»: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα του καζίνου

Σημαντικές εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση του κυκλώματος απατεώνων, καθώς οι αρχές έχουν επεκτείνει τις έρευνες και στον Σπύρο Μαρτίκα, πρώην παίκτη του Survivor, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς όπως ο ίδιος υποστηρίζει έπεσε θύμα απάτης από την δράσης του επιχειρηματία και της ομάδας του.
Ελέγχεται από την ΑΑΔΕ ο Μαρτίκας
Σύμφωνα με καταγγελίες που έκανε, είχε καταβάλει στο κύκλωμα συνολικά 600.000 ευρώ. Τα ποσά αυτά προήλθαν από την αξιοποίηση τριών ασφαλιστικών του συμβολαίων, τα οποία, όπως υποστηρίζει, «έσπασε» για να συγκεντρώσει το ποσό. Μετά τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ξεκίνησε άμεσα έρευνα για να εξακριβωθεί η προέλευση των χρημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εξετάζει τα 720.000 ευρώ που ο επιχειρηματίας δηλώνει ότι επένδυσε στο επίμαχο κύκλωμα. Ο ίδιος φέρεται να παρουσίασε λεπτομερώς τις πηγές προέλευσης των χρημάτων, υποστηρίζοντας ότι ήταν όλα νόμιμα και φορολογημένα.
Ο κ. Μαρτίκας φέρεται να παρουσίασε αναλυτικά τις πηγές προέλευσης των χρημάτων, υποστηρίζοντας ότι ήταν όλα φορολογημένα και δικαιολογημένα.
Όπως δήλωσε, τα ποσά προήλθαν από:
- 310.000 ευρώ που απέσυρε σπάζοντας ασφαλιστικά προγράμματα,
- 50.000 ευρώ ως αμοιβή από τη συμμετοχή του στο Survivor,
- 110.000 ευρώ από συγγενικό πρόσωπο,
- 200.000 ευρώ από βασικούς προμηθευτές των οικογενειακών φαρμακείων,
- 50.000 ευρώ από τη Βρισηίδα Ανδριώτου
Το εξώδικο στον Μαρτίκα
Αναφορικά με την είδηση ότι ο υπαρχηγός του επιχειρηματία και φερόμενου υπαρχηγού έστειλε εξώδικο στον Σπύρο Μαρτίκα για δανεικά ύψους 33.000 ευρώ, ο πρώην παίκτης ριάλιτι παρενέβη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και ξεκαθάρισε τα πράγματα: «Η απάτη είναι μεγάλη και τα θύματα είναι πολλά περισσότερα. Μου επέστρεψαν πίσω κάποια χρήματα για να με δελεάσουν και να δώσω περισσότερα. Τρία χρόνια με έψηναν μέχρι να πέσω θύμα της απάτης. 400.000 έχασα εγώ, 200.000 ένας φίλος που δεν θέλει να πω το όνομά του.
Για να είμαστε ήρεμοι και να μη μιλάμε άρχισαν να μου επιστρέφουν κάποια από τα χρήματα που τους έδωσα. Το πρόβλημα ήταν να μη μιλήσω. Ήταν εκβιαστική κίνηση για να μη μιλήσω. Ήταν πάγια τακτική των τοκογλύφων για να με ηρεμήσουν. Μου επέστρεφαν μικροποσά. Επιπλέον, δεν υπήρχαν λίρες και χρυσός, ήταν όλα ψεύτικα όσα εμφάνιζαν. Ήδη έχω δώσει στην Βρισηίδα ένα ποσό από τα 50.000 ευρώ. Δεν θα χάσει ούτε ένα ευρώ. Δεν έχει υπάρξει καμία συνάντηση στο Κολωνάκι με τον φερόμενο υπαρχηγό, ούτε ανταλλαγή μαύρων χρημάτων», πρόσθεσε ο Σπύρος Μαρτίκας.
«Έβαλε στο κόλπο και έναν φίλο του, που προμηθεύουν φάρμακα στα φαρμακεία»
Ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε επίσης νέες λεπτομέρειες σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση μέσα από την εκπομπή «Το Πρωινό». Σύμφωνα με τον παρουσιαστή, το πρώτο ποσό των 50.000 ευρώ που μπήκε στο κύκλωμα από τον Σπύρο Μαρτίκα δεν ήταν δικό του, αλλά προερχόταν από τη Βρισηίδα Ανδριώτου, ενώ παράλληλα υπογράμμισε τις υποσχέσεις που δινόταν για την επιστροφή των χρημάτων.
«Τα πρώτα λεφτά που έδωσε ο Μαρτίκας δεν ήταν δικά του τα 50.000, ήταν της Βρισηίδας. Ακούγεται για πρώτη φορά αυτό. Είναι σοκαριστικό. Μετά της έδωσε κι άλλα λεφτά. 23.000. Μετά της τα επέστρεψε πίσω. Έβαλε στο κόλπο και την αδελφή του. Έβαλε στο κόλπο και έναν φίλο του, που προμηθεύουν φάρμακα στα φαρμακεία. Μετά άρχισε το ανάποδο κομμάτι. Παρά το γεγονός ότι έχουν χωρίσει, ο κύριος Μαρτίκας έχει υποσχεθεί στη Βρισηίδα Ανδριώτου ότι με την πρώτη ευκαιρία θα της επιστρέψει τα 50.000 ευρώ. Υπάρχει μια δυσκολία στην οικογένεια της κυρίας Ανδριώτου. Οι γονείς της μένουν στη Θεσσαλονίκη και δεν θέλαν το παιδί τους να είναι στεναχωρημένο. Δεν θέλει η Βρισηίδα να μάθουν λεπτομέρειες για να μη στεναχωρηθούν περαιτέρω».






0 ΣΧΟΛΙΑ