Στη ΜΕΘ οι δύο τραυματίες μετά το σοβαρό τροχαίο με ασθενοφόρο στο Παγκράτι

Σοβαρή η κατάσταση της ηλικιωμένης
Δύο από τους συνολικά πέντε τραυματίες του τροχαίου στο Παγκράτι, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και πρόκειται να μεταφερθούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.
Στη ΜΕΘ οι τραυματίες
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η περίπτωση της 78χρονης ασθενούς, η οποία βρισκόταν μέσα στο ιδιωτικό ασθενοφόρο τη στιγμή της σύγκρουσης. Η γυναίκα υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διαγνώστηκε με ενδοεγκεφαλική αιμορραγία, μετά από αξονική τομογραφία. Οι γιατροί αξιολόγησαν την κατάστασή της ως εξαιρετικά σοβαρή και κρίνεται απαραίτητη η εισαγωγή της στη ΜΕΘ.
Σε κρίσιμη επίσης κατάσταση βρίσκεται και μια 53χρονη πεζή, η οποία τραυματίστηκε από την πτώση κολώνας φωτισμού, όταν το ασθενοφόρο βγήκε εκτός από την πορεία του. Φέρει κατάγματα στη λεκάνη και στην αριστερή κνήμη και αναμένεται να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, πριν μεταφερθεί κι εκείνη στη ΜΕΘ. Ένας ακόμα πεζός τραυματίστηκε πιο ελαφρά, με κατάγματα, αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.
Πώς σημειώθηκε το ατύχημα
Το τροχαίο συνέβη στη διασταύρωση των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλέως Γεωργίου Β’ όταν, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, το ασθενοφόρο συγκρούστηκε με διερχόμενο ΙΧ. Μετά την πρόσκρουση, το ασθενοφόρο χτύπησε πάνω σε κολώνα φωτισμού, η οποία έπεσε πάνω σε περαστικούς, τραυματίζοντας δύο.
Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, συνολικά πέντε άτομα τραυματίστηκαν: οι δύο πεζοί, ο οδηγός και ο συνοδηγός του ασθενοφόρου, καθώς και η ηλικιωμένη ασθενής που μετέφερε το όχημα.
Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΑΒ με πέντε ασθενοφόρα και δύο δικυκλιστές να φτάνουν στο σημείο, μεταφέροντας τους τραυματίες στον «Ευαγγελισμό» για την παροχή πρώτων βοηθειών και εξειδικευμένη νοσηλεία.