Συνελήφθησαν «υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ» στα Χανιά: Με πανάκριβα ρολόγια και πάκους μετρητά στα social media οι δράστες – Σοκ τα ντοκουμέντα

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στα Χανιά επέδειξαν εξαιρετική μεθοδικότητα, καθώς λειτούργησαν ως η αόρατη «σκιά» μιας εξαμελούς σπείρας, καταφέρνοντας τελικά να βάλουν οριστικό τέλος στην παράνομη δραστηριότητά τους. Η έρευνα απέφερε ιδιαίτερα εντυπωσιακά ευρήματα, πολλά εκ των οποίων ανακτήθηκαν από την ψηφιακή ανάλυση των κινητών τηλεφώνων των κατηγορουμένων.
Σε μία από τις συσκευές, οι αρχές εντόπισαν φωτογραφίες όπου ένας από τους δράστες απεικονίζεται μέσα σε κοσμηματοπωλείο, την ώρα που πουλάει χρυσαφικά τα οποία είχε αφαιρέσει νωρίτερα από ανυποψίαστο θύμα.
Η ματαιοδοξία των μελών της οργάνωσης αποδείχθηκε καθοριστική για την ενοχοποίησή τους, καθώς στα τηλέφωνά τους βρέθηκε πλήθος φωτογραφικού υλικού με πολυτελή ρολόγια και μεγάλες δεσμίδες μετρητών, τα γνωστά «τούβλα». Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι οι δράστες ένιωθαν μια ακατανίκητη ανάγκη να επιδεικνύουν τον παράνομο πλούτο τους, φτάνοντας στο σημείο να χρησιμοποιούν τα χαρτονομίσματα κυριολεκτικά για να κάνουν «αέρα» στον εαυτό τους. Ανάμεσα στα ευρήματα ξεχωρίζει η φωτογραφία ενός ρολογιού χειρός, το οποίο οι αστυνομικοί εντόπισαν αργότερα προσεκτικά κρυμμένο στην αυλή μιας κατοικίας κατά τη διάρκεια των ερευνών.
Ένα άλλο στοιχείο που προκάλεσε το ενδιαφέρον των ερευνητών ήταν ένα στιγμιότυπο που απεικόνιζε την είσοδο μιας πολυκατοικίας, στην οποία είχε σημειωθεί τηλεφωνική απάτη. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι οι δράστες δεν δρούσαν τυχαία. Παρόλο που η πρώτη επαφή γινόταν μέσω τηλεφώνου, φαίνεται πως είχε προηγηθεί φυσική παρακολούθηση των στόχων και ενδελεχής σκιαγράφηση του οικονομικού τους προφίλ, ώστε να είναι βέβαιοι για την αξία της λείας τους. Συνολικά, η Ασφάλεια Χανίων κατάφερε να εξιχνιάσει επτά περιπτώσεις απάτης, σχηματίζοντας δικογραφία για έξι Έλληνες υπηκόους, εκ των οποίων οι τρεις έχουν ήδη συλληφθεί.
Η δράση του κυκλώματος εντοπίζεται στο χρονικό διάστημα από τις 16 έως τις 30 Απριλίου. Κατά τις ημέρες αυτές, πραγματοποιούσαν σωρεία κλήσεων σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα πολιτών που κατοικούν στα Χανιά. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν διάφορα προσωπεία, παρουσιαζόμενοι άλλοτε ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ και άλλοτε ως λογιστές. Με πειστικά επιχειρήματα, κατάφεραν σε έξι περιπτώσεις να οδηγήσουν τα θύματα στο να τοποθετήσουν χρήματα και τιμαλφή σε εξωτερικά, ανεπιτήρητα σημεία των σπιτιών τους. Στη συνέχεια, το μέλος της σπείρας που είχε τον ρόλο του «εισπράκτορα» περνούσε και παραλάμβανε τα πακέτα.
Για τη μετάβασή τους στα σημεία, οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν δύο ιδιωτικά αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, αλλάζοντας τη σύνθεση της ομάδας ανάλογα με την περίπτωση. Σε ένα από τα περιστατικά, η κατάσταση παραλίγο να εκτραπεί, όταν μια γυναίκα, που αρχικά είχε πειστεί να παραδώσει την περιουσία της, υπαναχώρησε την τελευταία στιγμή. Καθώς προσπαθούσε να επιστρέψει στο σπίτι της κρατώντας την τσάντα της, το μέλος της συμμορίας που βρισκόταν εκεί δεν δίστασε να ασκήσει σωματική βία για να της την αποσπάσει, προτού τραπεί σε φυγή.
Διαβάστε επίσης
Μέχρι τη στιγμή της εξάρθρωσης, η σπείρα είχε καταφέρει να αποκομίσει χρηματικά ποσά και κοσμήματα συνολικής αξίας 62.000 ευρώ. Η σύλληψη των δύο πρώτων δραστών, ηλικίας 27 και 19 ετών, έγινε στον Πειραιά, την ώρα που αποβιβάζονταν από τα οχήματά τους. Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια τους σε περιοχή των Χανίων, όπου συνελήφθη ένας 21χρονος και βρέθηκαν σημαντικά πειστήρια: 5.000 ευρώ σε μετρητά, χρυσαφικά, κινητά τηλέφωνα, 24 γραμμάρια κάνναβης, καθώς και το κράνος και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκαν στις απάτες. Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για την πλήρη ταυτοποίηση τυχόν άλλων συνεργατών και τη διερεύνηση της συμμετοχής τους σε περαιτέρω αξιόποινες πράξεις.
Με πληροφορίες από ieidiseis.gr και cnn.gr

![Στιγμές πανικού στην Χαλκίδα: Στις φλόγες πολυκατοικία – Τρία άτομα στο νοσοκομείο [βίντεο]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/06/xalkida-fotia.jpg)

![Σε άλλο επίπεδο η ηχορύπανση: Χειροπέδες σε 19χρονο στα Άνω Λιόσια – Έβαλε… 14 ηχεία στο Smart του [φωτογραφίες]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/06/liosia-kagkouras-1.jpg)


0 ΣΧΟΛΙΑ