Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

«Πόλεμος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρείες Κασσελάκη – Η όαση του Σίβα και η «τεράστια αποκάλυψη»

Στην «σκιά» των νέων δημοσιευμάτων για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη

17 Μαρτίου 2024 14:28
«Πόλεμος» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρείες Κασσελάκη – Η όαση του Σίβα και η «τεράστια αποκάλυψη»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Αντί να πετούν χαρταετό, ας απαντήσουν στα 5 νέα ερωτήματα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου τους και τις διαδρομές χρήματός του», απαντά η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της ανακοίνωσής του, στην οποία εξαπολύει «πυρά» κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αιχμή την υπόθεση με τα e-mail της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθούν να αλλάξουν ατζέντα, επαναφέροντας ζητήματα που έχουν απαντηθεί και πετώντας χαρταετό μια ημέρα νωρίτερα, όπως, άλλωστε, κάνουν σχεδόν κάθε μέρα, ας απαντήσουν στα 5 νέα ερωτήματα που θέσαμε για την παραβίαση του νόμου από τον Πρόεδρό τους, τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και τις διαδρομές του χρήματός του», επισημαίνει η ΝΔ και επαναλαμβάνει τα ερωτήματα:

«1. Με δεδομένο ότι το μητρώο επιχειρήσεων του Delaware ΔΕΝ υποχρεώνεται σε κανόνες διαφάνειας, ΟΤΑΝ έγινε ο δανεισμός της Left Media ΠΟΙΟΣ ήταν ο διαχειριστής της εταιρείας OSIOS LLC και ΠΟΙΟΣ ο κύριος ΜΕΤΟΧΟΣ; ΠΟΙΟΣ τελικά υπογράφει την δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της εταιρείας;

2. ⁠Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της οικογένειας Κασσελάκη το 2018, ύψους 762.000, για τον οποίο πληρεξούσιος δικηγόρος ήταν ο Εμμανουήλ Καπνισάκης, ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, ΠΩΣ και από ΠΟΙΟΝ πληρώθηκε; Σχετίζεται μήπως με την εξαγορά της οικογενειακής εταιρείας του από την εισηγμένη που τότε διοικούσε;

3. Με τι κεφάλαια φτιάχτηκε η PHILACOATINGS Inc. (USA) και ποιος ο ρόλος της εταιρείας φάντασμα «THE PHILA COATINGS ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ ΜΕΠΕ»;

4. Πόσο συνηθισμένο είναι ο CEO να αγοράζει την εταιρεία του; Οι μέτοχοι της εισηγμένης Tiptree Inc. γνώριζαν για τις δραστηριότητες της θυγατρικής τους Tiptree Marine;

5. Γιατί η έδρα της PHILACOATINGS, που δεν παρουσιάζει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι μια υπερπολυτελής βίλα στην οποία η οικογένεια Κασσελάκη πέρασε τις ημέρες των γιορτών; Πώς αγοράστηκε; Είναι σύνηθες μια βίλα να δηλώνεται ως έδρα εταιρείας;».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη Θήβα

Τεράστια αποκάλυψη...και ειρωνεία από την κυβέρνηση

«Πρόκειται για τεράστια αποκάλυψη» απαντά στο μεταξύ ειρωνικά η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό σκάφος.

«Ελπίζουμε ότι κατά το διάστημα που ο κ. Μητσοτάκης με την οικογένειά του βρέθηκε σε ταξίδι αναψυχής στην όαση Σίβα κάνοντας χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους θα έχει σκεφτεί τις απαντήσεις που οφείλει να δώσει για το σκάνδαλο με τα emails που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στη Νέα Δημοκρατία για εκλογικούς λόγους», έγραφε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση απαντά πως πρόκειται για αποδοχή της πρόσκλησης του προέδρου Αλ Σισί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρεθεί μία ημέρα νωρίτερα στην Αίγυπτο.

Αιχμές Μητσοτάκη για τα «αστακοκάραβα»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε νόμο για εμένα και αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη» - Αυτό είναι το επετειακό έμβλημα της ΝΔ (photo)

Σαφείς αιχμές για τις εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

«Έφτιαξαν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά γύρισε μπούμερανγκ στον Κασσελάκη» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε αρχικά για το ψήφισμα κατά της Ελλάδος και για την παραδοχή Αρβανίτη ότι ήταν ο ίδιος εμπνευστής του ψηφίσματος-ντροπή, καθώς περιγράφει ότι την Ελλάδα κυβερνά περίπου μια... χούντα, με τη Δικαιοσύνη να μη λειτουργεί, με τον Τύπο να φιμώνεται.

«Έχουμε το ίδιο παιχνίδι της αντιπολίτευσης: Κατασκευάζει μια μαύρη εικόνα της χώρας και μετά την προβάλλει διεθνώς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις» είπε ο κ. Μητσοτάκης, για να προσθέσει: «Αλλά τόλμησαν τα ίδια πρόσωπα να μιλήσουν και για ελεγχόμενη ενημέρωση όταν οι ίδιοι ζουν με τα fake news των δικών τους πιστολέρος της διαβολής, που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι».

«Είχαν και το θράσος να αναφερθούν σε αυτή τη χρονική συγκυρία στο κράτος δικαίου, όταν πρώτος ο κ. Τσίπρας ομολογεί πως ήταν λάθος η στοχοποίηση των αντιπάλων του με τη σκευωρία της Novartis. Όπως και η προσπάθεια ελέγχου της πληροφόρησης με τον στημένο διαγωνισμό για τα κανάλια. Είναι σκάνδαλα, για τα οποία μάλιστα -για να μην ξεχνιόμαστε- το Ειδικό Δικαστήριο καταδίκασε δύο υπουργούς του» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο νέος αρχηγός, όμως, φαίνεται ότι έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι και δεν συμφωνεί σε όλα με τον παλιό. Ίσως γιατί έχει να σηκώσει τον δικό του σταυρό με τα όσα αποκαλύπτονται» τόνισε, για να προσθέσει: «Έφτιαξαν έναν νόμο εναντίον του Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτό στρίμωξε τον Κασσελάκη.

Επί μήνες ερωτάται αν έχει εταιρείες στο εξωτερικό, κάτι που απαγορεύει ρητά η ισχύουσα διάταξη του 2016 που ψηφίστηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Και πώς απαντά; Λέγοντας ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Και, στο μεταξύ, αυτές οι εταιρείες δανείζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας. Το πρώτο, πάντως, που προκύπτει είναι ότι μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαία του».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share