Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Περήφανος ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας στην αγορά εργασίας έχουν τελεσφορήσει»

«Τίποτα δεν μου δίνει περισσότερη χαρά»

30 Νοεμβρίου 2023 18:10
Περήφανος ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας στην αγορά εργασίας έχουν τελεσφορήσει»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Τη μείωση της ανεργίας βάσει επίσημων στοιχείων σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι οφείλεται σε στοχευμένες παρεμβάσεις.

Ο υπουργός σε ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα Χ, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «τίποτα δεν μου δίνει περισσότερη χαρά από το να βλέπω ότι οι κόποι μας και η δουλειά μας στο υπουργείο Εργασίας έχουν αποδώσει. Τα νέα αναβαθμισμένα προγράμματα απασχόλησης, που σχεδιάζουμε σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, η καταπολέμηση της “μαύρης” και αδήλωτης εργασίας και οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας στην αγορά εργασίας, έχουν τελεσφορήσει και τα ποσοστά της ανεργίας το αποδεικνύουν αυτό».

Δείτε επίσης: «Ανάσα» για το ηλεκτρικό ρεύμα: Ανακοινώθηκαν τα μέτρα στήριξης για τον Δεκέμβριο - Τι περιλαμβάνουν για νοικοκυριά, ευάλωτους καταναλωτές και αγρότες (video)

Ολόκληρη η ανάρτηση του υπουργού Εργασίας:

«Έσπασε το “φράγμα” του 10% το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ειδικότερα, στο 9,6% ανήλθε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο του 2023 έναντι 11,8% τον Οκτώβριο του 2022 και του αναθεωρημένου προς τα πάνω 10,3% τον Σεπτέμβριο του 2023, υποχωρώντας κάτω από το 10%, για πρώτη φορά, από τον Ιανουάριο του 2009.

Τίποτα δεν μου δίνει περισσότερη χαρά από το να βλέπω ότι οι κόποι μας και η δουλειά μας στο υπουργείο Εργασίας έχουν αποδώσει. Τα νέα αναβαθμισμένα προγράμματα απασχόλησης, που σχεδιάζουμε σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ, η καταπολέμηση της “μαύρης” και αδήλωτης εργασίας και οι στοχευμένες παρεμβάσεις μας στην αγορά εργασίας, έχουν τελεσφορήσει και τα ποσοστά της ανεργίας το αποδεικνύουν αυτό.

Είμαι βέβαιος ότι η καθοδική πορεία του ποσοστού της ανεργίας θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες, ανοίγοντας τον δρόμο για μία νέα αγορά εργασίας με περισσότερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η θέση του Κ. Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα αντιπροσωπεύει τη γνώμη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων»

Αναφορικά με την ακύρωση της συνάντησης του Σούνακ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Λονδίνο τοποθετήθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 28/11, στην εκπομπή «World at One» με τη Sarah Montague στο BBC Radio 4. «Η θέση του Κ. Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα αντιπροσωπεύει τη γνώμη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε τα εξής: «Δεν θα ήθελα να παρέμβω στα εσωτερικά σας. Δεν θα ήταν ευγενικό. Θα πω όμως ότι ήταν μία άσχημη μέρα. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός σας, όταν το σκεφτεί ξανά, θα καταλάβει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένα σημαντικό πρόσωπο, το οποίο ο ελληνικός λαός το επανεξέλεξε και το τίμησε ξανά με την εμπιστοσύνη του.

Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής: αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη συνέντευξή του δεν αντιπροσωπεύει μόνο τη δική του γνώμη, αλλά τη γνώμη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων και εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share