Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024

Άδωνις Γεωργιάδης: «Η θέση του Κ. Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα αντιπροσωπεύει τη γνώμη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων»

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένα σημαντικό πρόσωπο, το οποίο ο ελληνικός λαός το επανεξέλεξε και το τίμησε ξανά με την εμπιστοσύνη του»

28 Νοεμβρίου 2023 20:58
Άδωνις Γεωργιάδης: «Η θέση του Κ. Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα αντιπροσωπεύει τη γνώμη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναφορικά με την ακύρωση της συνάντησης του Σούνακ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Λονδίνο τοποθετήθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη 28/11, στην εκπομπή «World at One» με τη Sarah Montague στο BBC Radio 4. «Η θέση του Κ. Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα αντιπροσωπεύει τη γνώμη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε τα εξής: «Δεν θα ήθελα να παρέμβω στα εσωτερικά σας. Δεν θα ήταν ευγενικό. Θα πω όμως ότι ήταν μία άσχημη μέρα. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός σας, όταν το σκεφτεί ξανά, θα καταλάβει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ένα σημαντικό πρόσωπο, το οποίο ο ελληνικός λαός το επανεξέλεξε και το τίμησε ξανά με την εμπιστοσύνη του.

Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής: αυτό που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη συνέντευξή του δεν αντιπροσωπεύει μόνο τη δική του γνώμη, αλλά τη γνώμη 11 εκατομμυρίων Ελλήνων και εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη».

Όλο το ίντερνετ χειροκροτεί την Νία Βαρντάλος: Με 30 λέξεις κατακερραύνωσε την Βρετανία για τα γλυπτά του Παρθενώνα (photo)

Όλο το ίντερνετ χειροκροτεί την Νία Βαρντάλος, καθώς με 30 λέξεις κατακερραύνωσε την Βρετανία για τα γλυπτά του Παρθενώνα, με αφορμή το μείζον διπλωματικό επεισόδιο που εξελίχθηκε στις σχέσεις Ελλάδας-Βρετανίας όταν ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Βρετανό ομόλογό του, Ρίσι Σούνακ.

«Τα κλεμμένα γλυπτά μας πίσω στον Παρθενώνα, θα έρθω να τα πάρω»

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτιδα και παραγωγός δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία έγραψε:

«Αγαπητό Βρετανικό Μουσείο, θα εκτιμούσαμε τα κλεμμένα γλυπτά μας πίσω στον Παρθενώνα, όπου ανήκουν. Σας ευχαριστούμε. ~ Ελλάδα Υ.Γ. Θα έρθω να τα πάρω, έχω μεγάλη τσάντα».

Ενώ στη λεζάντα της ίδιας ανάρτησης πρόσθεσε: «Κρατήσαμε θέση στο Μουσείο της Ακρόπολης».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share