Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε θέση για τον πόλεμο στο Ισραήλ με ένα... τραγούδι: «Η πολιτική κρατάει ισορροπίες, η τέχνη ποτέ»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τον γάμο του με τον σύντροφό του, από όπου έκανε την πολιτική του τοποθέτηση

20 Οκτωβρίου 2023 08:01
Ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε θέση για τον πόλεμο στο Ισραήλ με ένα... τραγούδι: «Η πολιτική κρατάει ισορροπίες, η τέχνη ποτέ»
Αριστερή φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Στις ΗΠΑ βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, για τον γάμο του με τον σύντροφο του, από όπου τοποθετήθηκε για τον πόλεμο Ισραήλ - Παλαιστίνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε αντιδράσεις όσον αφορά ότι επέλεξε να παντρευτεί τη δεδομένη χρονική στιγμή, που μαίνεται η εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Μάλιστα, ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός σχολίασε αυτή του την κίνηση.

Ο ίδιος μοιράζεται την πολιτική του θέση για την τραγωδία στη Λωρίδα της Γάζας με ένα τραγούδι του hip hop γκρουπ «Στίχοιμα» στο οποίο συμμετέχει και ο Χρήστος Θηβαίος.

«Η πολιτική κρατάει ισορροπίες. Η τέχνη ποτέ.

Ανεπιφύλακτα με τον άμαχο που πάντα πεθαίνει, πάντα φοβάται, πάντα με το ένα μάτι ανοιχτό κοιμάται.

Αυτό που μοιράζομαι μαζί σας είναι η πολιτική μου θέση για την τραγωδία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Και αυτά που σκέφτομαι και νιώθω αυτές τις μέρες», έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Γάζα: Βομβαρδίστηκε η εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου - Αναφορές για δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες - Παιδί ένα από τα θύματα (video)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το υπουργείο Εσωτερικών στη Γάζα ανακοίνωσε την κατάρρευση κτιρίου της εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στην κεντρική πόλη ως «αποτέλεσμα ισραηλινών επιδρομών». Την ίδια στιγμή, παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει από τις αρχές των ΗΠΑ για τους Αμερικανούς πολίτες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο αριθμός των ατόμων μέσα στην Εκκλησία είναι 50 άτομα, η πλειονότητα των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες ενώ όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, υπάρχουν δύο νεκροί.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Al Jazeera στην πόλη της Γάζας, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Είχαν πάει στην εκκλησία για να βρουν καταφύγιο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share