Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Φιάσκο» ο β’ γύρος μέχρι τις 14:30 - Χαμηλότερη κατά 7,5 μονάδες η συμμετοχή σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, έχουν ψηφίσει μόλις 1.308.000 πολίτες

Όπως όλα δείχνουν η αποχή θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο...

15 Οκτωβρίου 2023 15:04
Αυτοδιοικητικές εκλογές: «Φιάσκο» ο β’ γύρος μέχρι τις 14:30 - Χαμηλότερη κατά 7,5 μονάδες η συμμετοχή σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, έχουν ψηφίσει μόλις 1.308.000 πολίτες
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Υπουργείο Εσωτερικών: Στο 23,1% είχε διαμορφωθεί μέχρι τις 14:30 το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως ανέφερε στην επίσημη ενημέρωση ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι εκείνη την ώρα είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 1.308.000 πολίτες. Το αντίστοιχο ποσοστό στον πρώτο γύρο ήταν 30,8%, δηλαδή η προσέλευση σήμερα είναι χαμηλότερη κατά 7 και πλέον ποσοστιαίες μονάδες.

Απίστευτη μάχη «σώμα με σώμα»: Το άγνωστο νησάκι του Αιγαίου που εξελέγη νέος Δήμαρχος με μόλις 1 ψήφο διαφορά!

Εκλογές πραγματικό «θρίλερ» σημειώθηκαν στον Άγιο Ευστράτιο! Το μικρό νησάκι των ούτε 300 κατοίκων, που βρίσκεται κάτω από τη Λήμνο στον Νομό Λέσβου, έχει πλέον νέο Δήμαρχο και εκείνος τα κατάφερε για μόλις μία ψήφο!

Απίστευτο κι όμως αληθινό, ο μεγάλος νικητής από τον α’ γύρο των Δημοτικών Εκλογών (καθώς οι υποψήφιοι ήταν μόνο δύο), είναι ο Κωνσταντίνος Σινάνης, συγκεντρώνοντας 130 ψήφους (και ποσοστό 50,19%), αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη νυν δήμαρχο του νησιού Μαρία Κακαλή με 129 ψήφους (και ποσοστό 49,81%). Έτσι, ο κος Σινάνης θα έχει 8 έδρες στο νέο Δ.Σ., ενώ η κα Κακαλή 5 έδρες.

Σε αυτό το σημείο θυμίζουμε και την ακτινογραφία των δημοτικών εκλογών! Το φαινόμενο Παχατουρίδης και το ρεκόρ του Παπανικολάου στη Γλυφάδα - Σε 246 δήμους βγήκε δήμαρχος από την 1η Κυριακή (Video)

Μιλάμε για έναν τόπο όπου οι λιγοστοί κάτοικοί του ζουν τόσο φιλήσυχα και απομονωμένα, ειδικά τον χειμώνα, που απορεί κανείς και αν μιλάμε για πραγματική διχοτόμηση. Γνωρίζοντας προσωπικά αρκετά καλά το νησί (μεγαλωμένος στη Λήμνο) πολύ αμφιβάλλω ότι θα υπάρχει κλίμα αντιπαλότητας, καθώς τόσο ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, όσο και η απερχόμενη, είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες και η ανάπτυξη που έχει επέλθει στον άλλοτε τόπο εξορίας είναι τεράστια τα τελευταία χρόνια.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share