Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 133.000 μέλη προσήλθαν στις κάλπες - Πότε αναμένεται η πρώτη εκτίμηση;

Από τα γραφεία τους θα δουν τα αποτελέσματα Κασσελάκης - Αχτσιόγλου

24 Σεπτεμβρίου 2023 21:14
ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 133.000 μέλη προσήλθαν στις κάλπες - Πότε αναμένεται η πρώτη εκτίμηση;
Eurokinissi
Από Ανθή Κουρεντζή

Ολοκληρώθηκε η παράταση μιας ώρας δόθηκε στην ψηφοφορία στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ με εξαίρεση ελάχιστα εκλογικά τμήματα στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις κάλπες προσήλθαν περισσότερα από 135.000 μέλη.

Οσον αφορά το αποτέλεσμα εκτιμάται ότι η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος θα γίνει στις 22:30.

Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου, η τελική συμμετοχή στον β' γύρο ενδέχεται να αγγίζει τα 160.000, ωστόσο ο ρυθμός έπεσε προς το τέλος της διαδικασίας, καθώς ψήφιζαν περίπου 50 άτομα το λεπτό, οπότε ο τελικός αριθμός ψηφισάντων, αναμένεται να κυμανθεί περί τις 140.000. Υπενθυμίζεται ότι στον α' γύρο είχαν ψηφίσει 148.821 άτομα.

Από τα γραφεία τους θα δουν τα αποτελέσματα Κασσελάκης-Αχτσιόγλου

Και οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα της εσωκομματικής κάλπης στα γραφεία τους. Η Εφη Αχτσιόγλου βρίσκεται ήδη εκεί, και μαζί της βρίσκονται ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Νίκος Μπίστης, η Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ την επόμενη ώρα αναμένται να μεταβεί στο γραφείο του και ο Στέφανος Κασσελάκης. Εκει βρίσκονται ήδη ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης αλλά και οι γονείς του.

H καταγγελία Κασσελάκη, η παρέμβαση ΚΕΦΕ και η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, η πλευρά Κασσελάκη κατήγγειλε ότι από το πρωί παρατηρείται με μια συχνότητα 10 ατόμων ανά εκλογικό τμήμα, οι εφορευτικές επιτροπές να μην μπορούν να ταυτοποιήσουν τα νέα μέλη που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή για πρώτη φορά.

Μέχρι τώρα ένα 30% έχει ήδη ψηφίσει και οι άλλοι βρίσκονται σε αναμονή. Για την ώρα την ευθύνη την αποδίδουν σε πρόβλημα της εταιρείας. Μάλιστα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε και σε καταγγελία με ανάρτηση στο twitter.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντούσαν πως δεν υπάρχει τόσο μεγάλο ζήτημα που να δικαιολογεί αυτήν την αντίδραση, προσθέτοντας πως στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υπάρχουν αντιπρόσωποι και των δύο υποψηφίων.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου περίπου 550 παλιά μέλη βρίσκονταν εκτός καταλόγων. Πρόκειται για μέλη που δεν ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Τελικά έγινε η διασταύρωση των στοιχείων και ψήφισαν. Επιπλέον περίπου 500 άτομα ζητούσαν να ψηφίσουν, ενώ δεν ήταν μέλη και δεν είχαν ψηφίσει ούτε την προηγούμενη Κυριακή.

Οι εμπλοκές που παρατηρούνται στην διαδικασία κομματικές πηγές αναφέρουν οτι πρόκειται για ελάχιστα μέλη που τις περισσότερες φορές είναι μέσα στη λίστα του ταμπλετ αλλά επειδή γίνεται λάθος αναζήτηση από τους χειριστές δεν τους εντοπίζουν αμέσως.

Νωρίτερα υπήρξε διαμαρτυρία της ΚΕΦΕ για επιρροή των μελών καθώς απεστάλησαν μαζικά sms από το στρατόπεδο του κ. Κασσελάκη στα μέλη καλώντας σε συμμετοχή. Μάλιστα ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δρόσος προχώρησε σε δήλωση-παρέμβαση.

«Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή. Έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό.
Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων. Σήμερα ψηφίζουμε!»

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share