Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: Άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές - Στο τραπέζι μέτρα για τη δασοπροστασία (video)

Παραμένει προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή, τονίζει

20 Ιουλίου 2023 13:19
Κυριάκος Μητσοτάκης: Άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές - Στο τραπέζι μέτρα για τη δασοπροστασία (video)
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος μετέβη σήμερα (20/7) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης την πράσινη μετάβαση, ώστε να χτίσει στην πρόοδο που πέτυχε η κυβέρνηση την προηγούμενη τετραετία. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα υπάρξουν μέτρα για τη δασική πολιτική και τη δασοπροστασία, με ειδική μέριμνα για τα περιαστικά δάση της Αττικής.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες βάση της προόδου της τεχνολογίας αλλά και της αποθήκευσης ενέργειας. Ο ίδιος έκανε λόγο «για σωστή λειτουργία της αγοράς αλλά και στήριξη στους πιο ευάλωτους».

Αναφορικά με τις φωτιές, αφού ευχαρίστησε τις αρμόδιες Αρχές για το υπεράνθρωπο, όπως είπε, έργο τους, τόνισε, ακόμα μία φορά πως προτεραιότητα της κυβέρνησης κάθε φορά, είναι η ανθρώπινη ζωή και πως όσοι άνθρωποι επλήγησαν από τις φωτιές θα αποζημιωθούν άμεσα.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις ευάλωτες ομάδες και προανήγγειλε πακέτο εξαγγελιών το οποίο θα ξεδιπλωθεί στην ομιλία του στην ΔΕΘ. Επίσης, αναφερόμενος στις πυρκαγιές ευχαρίστησε τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και τους εθελοντές που συμμετείχαν στη μάχη της πυρόσβεσης αλλά επεσήμανε ότι δεν έχουν ακόμη περάσει τα δύσκολα λόγω του νέου καύσωνα που έχουμε μπροστά μας και της πιθανότητας ενίσχυσης των ανέμων.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share