Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Εκλογές 2023: Πολιτική «βόμβα» από το δεύτερο κύμα των exit polls - «Εκτόξευση» για κόμμα-έκπληξη που μπαίνει στη Βουλή (ποσοστά)

Πόσα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή - Ποιος τρώει τη μεγάλη «σφαλιάρα» της κάλπης και ποιες οι διαφορές

25 Ιουνίου 2023 18:17
Εκλογές 2023: Πολιτική «βόμβα» από το δεύτερο κύμα των exit polls - «Εκτόξευση» για κόμμα-έκπληξη που μπαίνει στη Βουλή (ποσοστά)
ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εκλογές 2023: Βγήκε η δεύτερη διαρροή των exit polls για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, με μεγάλη έκπληξη στη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος!

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να συγκεντρώνει ποσοστό στο 42,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μέχρι στιγμής μόλις στο 17,5% (25 μονάδες διαφοράς!). Έτσι, η μεσημεριανή εκτίμηση για το αποτέλεσμα του Exit Poll δίνει ξεκάθαρο αποτέλεσμα και με μεγάλη διαφορά στην κορυφή, αλλά και το απόλυτο θρίλερ, όπως αναμενόταν, στην «ουρά».

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023: Στο 40,77% η συμμετοχή στις 17:00 - 8% κάτω από τον Μάιο

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το exit poll δίνει 8κομματική βουλή ή και 9κομματική (σε πιο ακραίο σενάριο) με εκπλήξεις, ως προς την είσοδο νέων κομμάτων και την οριακή είσοδο ενός που στις δημοσκοπήσεις εμφανίζονταν σχεδόν κλειδωμένα για είσοδο.

Φαίνεται, λοιπόν, πως πάμε σε μια εκλογική βραδιά που θα έχει ενδιαφέρον για πολλά ζητήματα, ενώ δεν αποκλείεται να προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις!

Η διαδικασία της ψηφοφορίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023
ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τα ποσοστά που έχουν λάβει μέχρι στιγμής (13:30) τα πρώτα 9 κόμματα:

  • ΝΔ: 42%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 18%
  • ΠΑΣΟΚ: 11,5%
  • ΚΚΕ: 8%
  • ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ: 4%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 3%
  • ΝΙΚΗ: 3%
  • ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 3%
  • ΜΕΡΑ 25: 2,5%

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΤΑ EXIT POLLS.

Εκλογές 2023: «Βόμβα» Γεράκη για τα κόμματα που θα μπουν στην Βουλή - «Δεν αποκλείεται να υπάρξει θρίλερ απόψε...» (video)

Εκλογές 2023: «Θρίλερ» αναμένεται απόψε με τα κόμματα που διεκδικούν την είσοδό τους στην ελληνική Βουλή, όπως αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC, Θωμάς Γεράκης, μιλώντας για τις εκλογές. Με την ευκαιρία, δείτε το απίστευτο σκηνικό με ψηφοφόρο που φίλεψε κόλλυβα δικαστική αντιπρόσωπο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεράκης ανέφερε ότι το exit poll είναι έτοιμο με το κλείσιμο της κάλπης. «Στις 19:00 θα δώσουμε το αποτέλεσμα του exit poll στο 80%, και ευελπιστούμε πριν από τις 20:00 να έχουμε το 100%». Όσον αφορά στην συμμετοχή στις εκλογές δήλωσε ότι «με βάση τα δικά μας στοιχεία, δεν μπορούμε να διακρίνουμε μεγάλες αλλαγές στην συμμετοχή σε σχέση με τον Μάιο. Πάνω κάτω έχουμε την ίδια συμμετοχή».

«Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση οι εκπλήξεις είναι ένα στοιχείο της βραδιάς. Το ενδιαφέρον δεν θα μονοπωλήσουν το πρώτο και το δεύτερο κόμμα, θα υπάρξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και στα μικρότερα κόμματα», αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MARC.

Σχετικά με το «πόσα κόμματα θα μπουν στην Βουλή;», ο κ. Γεράκης τόνιζε ότι «αυτό το ερώτημα μας απασχόλησε πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ερώτημα τις τελευταίες ημέρες. Ήταν ένας γρίφος για εμάς, καθώς αρκετά ήταν τα κόμματα που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ήταν πολύ κοντά στο ποσοστό που χρειάζεται για την είσοδό τους στην Βουλή».

«Δεν αποκλείεται να υπάρξει θρίλερ απόψε σχετικά με τα κόμματα που θα μπουν στην Βουλή. Και ως προς τον αριθμό των κομμάτων και ως προς το ποια θα είναι αυτά» συμπλήρωσε.

Η πρώτη επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από το υπουργείο Εσωτερικών και τη Singular Logic αναμένεται μεταξύ 20:00-20:30, δηλαδή περίπου μία ώρα ή και λίγο περισσότερο, από τη στιγμή που θα κλείσουν οι κάλπες. Μέχρι τις 22:00, θα έχει ενσωματωθεί το 80% – 90% των εκλογικών αποτελεσμάτων σε όλη τη χώρα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share