Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εκλογές 2023: Νέα δημοσκόπηση GPO δίνει προβάδισμα στη ΝΔ - 20,4 μονάδες διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

Επτακομματική βουλή δείχνει νέα έρευνα

2 Ιουνίου 2023 15:12
Εκλογές 2023: Νέα δημοσκόπηση GPO δίνει προβάδισμα στη ΝΔ -  20,4 μονάδες διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ
Από Ανθή Κουρεντζή

Εκλογές 2023: Αποτέλεσμα παρόμοιο με εκείνο των εκλογών του Μαΐου καταγράφει δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα Παραπολιτικά. Με την ευκαιρία, δείτε την έκρηξη της Σίας Κοσιώνη στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφεται στο 41,1%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,7%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,4% και το ΚΚΕ στο 6,3%. Η Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζεται πέμπτο κόμμα με 4,3%, η Ελληνική Λύση ακολουθεί με 3,6% και η Νίκη 3,1%. Τέλος το ΜέΡΑ25 εμφανίζεται μόλις στο 1,6%.

Στην ερώτηση αν σκέφτονται να αλλάξουν την ψήφο τους, οι ερωτηθέντες δηλώνουν σε ποσοστό 60,9% Όχι, ενώ το 12,7% απαντά «μάλλον όχι». «Μάλλον ναι» απαντά το 11,5% και «Ναι» το 11,7%.

Εκλογές 2023: Νέα δημοσκόπηση GPO δίνει προβάδισμα 20,4 μονάδες στη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Όσο για το ποιο πιστεύουν ότι είναι το πιο σοβαρό διακύβευμα των εκλογών το 45,9% απαντά «Σταθερή κυβέρνηση/ αυτοδυναμία», ο «περιορισμός κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας» απαντά το 25,3%, «Περισσότερα κόμματα στη Βουλή» απαντά το 21,8% και «ποιο θα είναι δεύτερο κόμμα» το 4%.

Σε ερώτημα που τέθηκε για το αν ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να παραιτηθεί από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αν το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης είναι παρόμοιο, το 56,1% δηλώνει «ναι και μάλλον ναι» ενώ το 37,4% απαντά «όχι και μάλλον όχι».

Επικό αυτοτρολάρισμα Κυριάκου Μητσοτάκη για την "γκαντεμιά" του: «Δεν σας εύχομαι καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές!» (Video)

Αγαπημένη συνήθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει γίνει το τελευταίο διάστημα το Tik Tok, με τον υποψήφιο για πρωθυπουργό της Ελλάδας να επιλέγει αυτόν τον τρόπο για να έρθει πιο κοντά στη νεολαία! Ο αρχηγός της ΝΔ, ανεβάζει συχνά πυκνά βίντεο στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, τα οποία μάλιστα γίνοντα viral πολύ γρήγορα! Παράλληλα, δείτε εδώ την επική απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν ο Γιώργος Λιάγκας τον ρώτησε αν είναι... γκαντέμης!

Επικό αυτοτρολάρισμα Κυριάκου Μητσοτάκη για την "γκαντεμιά" του

Αυτή τη φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοτρολάρεται, καθώς στους νέους δεν θεωρείται και ο πιο… γουρλής στον κόσμο. Με αφορμή λοιπόν την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων, είπε:

«Πήγα να κάνω ένα βίντεο για να σας ευχηθώ καλή επιτυχία για τις πανελλήνιες, αλλά οι συνεργάτες μου μου είπανε “Σταμάτα! Τι πας να κάνεις; Καλή επιτυχία να εύχεσαι μόνο στους αντιπάλους σου”. Στα σοβαρά τώρα, εύχομαι καλή δύναμη, κουράγιο, ψυχραιμία κυρίως και όλα θα πάνε καλά. Είμαστε ήδη, υπερήφανοι για εσάς».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share