Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Τραβά κι άλλο το σχοινί η Τουρκία: Απειλεί την Ελλάδα το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας!

«Δε θα δεχθούμε τετελεσμένα...»

25 Ιανουαρίου 2023 19:12
Τραβά κι άλλο το σχοινί η Τουρκία: Απειλεί την Ελλάδα το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Τουρκία δε σταματά τις προκλήσεις έναντι της χώρας μας, με το Συμβούλιο Ασφαλείας να αποκαλεί προκλητική την Ελλάδα υπό τον Ταγίπ Ερντογάν και να απειλεί εκ νέου, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε εγρήγορση για τις εκλογές.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου για περίπου τρείς ώρες και 40 λεπτά με βασικό αντικείμενο την Ελλάδα και τα εξοπλιστικά προγράμματα της Αθήνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Άγκυρα, τονίζεται πως η Τουρκία «δεν θα δεχθεί τετελεσμένα από την Ελλάδα που θα απειλούν την εθνική ασφάλεια και τα συμφέροντα της». Επισημαίνεται ότι «αν χρειαστεί η Τουρκία θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα και πως η προετοιμασία έχει ολοκληρωθεί ενώ υπάρχει και η απαιτούμενη βούληση».

Η συνάντηση και το μήνυμα στην Ελλάδα

Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Προεδρικό Μέγαρο ασχολήθηκε μεταξύ άλλων και με το ζήτημα ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. «Όσοι θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, υπογραμμίστηκε ότι τα κράτη που επιθυμούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και το πνεύμα της συμμαχίας.

Οι αποτρόπαιες επιθέσεις, που αποτελούν εκδηλώσεις ρατσισμού κατά του Ισλάμ και στοχεύουν τις ιερές αξίες δισεκατομμυρίων ανθρώπων, έχουν καταδικαστεί έντονα. Υπενθυμίστηκε ότι όσοι ενθαρρύνουν και προστατεύουν ενέργειες που υπονομεύουν αξίες, όπως η ανεξιθρησκεία, είναι συνένοχοι σε εγκλήματα μίσους.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share