Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

QatarGate: Νέες αποκαλύψεις για το ρολο της Εύας Καϊλή! Οι κινήσεις της μετά τη σύλληψη του Τζόρτζι που την «καίνε» (Video)

Οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις «καίνε» τον Παντσέρι

21 Δεκεμβρίου 2022 08:36
QatarGate: Νέες αποκαλύψεις για το ρολο της Εύας Καϊλή! Οι κινήσεις της μετά τη σύλληψη του Τζόρτζι που την «καίνε» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες αποκαλύψεις για τον ρόλο της Εύας Καϊλή στο Qatargate ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Διεθνή μέσα ενημέρωσης την «καίνε» με στοιχεία απο την κατάθεσή της την ημέρα της σύλληψης. Το Star αποκαλύπτει ότι η σύλληψη του Φραντσέσκο Τζόρτζι έγινε μπροστά στα μάτια της Εύας Καϊλή. Παράλληλα, στη δημοσιότητα ήρθαν τα σκληρά παζάρια που έκανε για ένα οικόπεδο στην Πάρο.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η Εύα Καϊλή ανακαλύπτει στο σπίτι τη βαλίτσα με τα χρήματα. «Τι είναι αυτά τα χρήματα», φέρεται να ρωτά τον Φραντσέσκο Τζόρτζι. Εκείνος δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση. Ισχυρίζεται ότι ειδοποιεί τον πατέρα της να πάρει τη βαλίτσα απο το σπίτι. Όπως και γίνεται.

Λίγη ώρα μετά Καϊλή και Τζόρτζι κατεβαίνουν στο γκαράζ. Εκεί τους πλησιάζουν οι Βέλγοι αστυνομικοί και ζητούν απο τον Τζόρτζι να τους ακολουθήσει και να τους παραδώσει το κινητό του. Όλα γίνονται μπροστά στα μάτια της Εύας Καϊλή.

Το ένταλμα σύλληψης κατά της Εύας Καϊλή που αποκαλύπτει σήμερα η «Le Soir» και φέρει την υπογραφή του διώκτη της, του εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ, δείχνει ποιες ήταν οι κινήσεις της την ημέρα που συνελήφθη.

Η La Rebublica φέρνει στο φως μέρος της κατάθεσής της. «Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και ήξερα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες λεφτά» είπε η κ.Καϊλή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι Βέλγοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο. Η Εύα Καϊλή επιχείρησε να ειδοποιήσει τον Παντσέρι και άλλους δύο ευρωβουλευτές λίγη ώρα μετά τη σύλληψη του συντρόφου της.

Στο μεταξύ οι αποκαλύψεις φαίνεται να ενόχλησαν τον Βέλγο δικηγόρο της, Αντρέ Ριζόπουλο, ο οποίος με επιστολή του στη Le Soir αναφέρει:

«Προσωπικά είμαι εξοργισμένος που είχατε πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα. Eίμαι ο μόνος που σέβομαι τους κανόνες; Το να μιλάμε για μερική ομολογία για την πελάτη μου είναι μια προσανατολισμένη ερμηνεία».

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Η κα. Καϊλή ουδέποτε είπε ότι γνώριζε ή συμμετείχε σε διαφθορά

Από τη πλευρά του, ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε πως «η κυρία Καϊλή ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι γνώριζε ή ότι συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της. Η κυρία Καιλή δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό διαμέρισμα».

Η Repubblica σημειώνει πως η Καϊλή κατέθεσε ότι ο Τζόρτζι βοηθούσε ανεπίσημα στην αποπληρωμή στεγαστικού δανείου, γνωρίζοντας ότι υπήρχε επιπλέον εισόδημα. Η εισαγγελία εκτιμά ότι το ζευγάρι δεν έχει πει ακόμη όσα γνωρίζει και ότι οι Παντσέρι και Τζόρτζι είχαν επενδύσει στην ευρωβουλευτή για άσκηση πολιτικής επιρροής υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου.

Εξαιρετικά ενοχλημένος από αυτές τις διαρροές είναι ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης για μεροληπτική ερμηνεία των καταθέσεων.

Διαψεύδει τα πάντα η Μανταλένα Καϊλή - Ο Παντσέρι «καρφώνει» τον Ταραμπέλα

Η ώρα που η Εύα Καϊλή θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου -μετά τις ομολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων- πλησιάζει. Η αδελφή της, Μανταλένα, διέψευσε στην Corriere della Sera οποιαδήποτε εμπλοκή στο σκάνδαλο υποστηρίζοντας ότι δεν πήρε χρήματα από το ευρωκοινοβούλιο.

Ο Παντσέρι «κάρφωσε» τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα ως αποδέκτη δώρων του Κατάρ, χωρίς εκείνος να έχει συλληφθεί. Η σύζυγος του Παντσέρι, Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, μεταβαίνει στο Βέλγιο από την Ιταλία, μετά την αποδοχή του αιτήματος των βελγικών αρχών. Κατηγορείται πως γνώριζε τη δραστηριότητα του συζύγου της ενώ μαζί με την κόρη της, φέρονται να ενεργούσαν εκ μέρους του, σε ταξίδια στο Μαρόκο.

Οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις «καίνε» τον Παντσέρι

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι του «ενορχηστρωτή» του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι και της συζύγου του όταν εκείνη και η κόρη τους ταξίδεψαν στο Μαρόκο. Εκεί ήπιαν τον καφέ τους με τον πρέσβη και φέρονται να πήραν τα... δώρα τους.

Οι Βρυξέλλες έχουν ξεκαθαρίσει την εικονα. Οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις εκθέτουν τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι και αποκαλύπτουν τη σχέση του με το Μαρόκο.

Στις 4 Ιουνίου, η σύζυγος και η κόρη του ταξίδεψαν στη χώρα και ήπιαν τον καφέ τους με τον Αμπντεραχίμ Ατμούν, τον Μαροκινό πρέσβη στην Πολωνία.

Ακολουθούν οι διάλογοι της τηλεφωνικής επικοινωνίας του ζεύγους Παντσέρι, σύμφωνα με τη Le Soir.

Μαρία Κολεόνι-σύζυγος Παντσέρι: Όλα πήγαν καλά, μας πέρασαν ως VIP, πήγαμε στο σπίτι του Ατμούν για να πιούμε έναν καφέ

Αντόνιο Παντσέρι: Είδατε τα κουτιά;

Μαρία Κολεόνι: Ναι τα είδαμε. Διότι μετά πέταξε κάποια προϊόντα μέσα στις τσάντες πριν φύγουμε. (Γελάει...)

Αντόνιο Παντσέρι: Γέλια

Ο διπλωμάτης φέρεται να διατηρούσε σχέσεις με τον πρώην ευρωβουλευτή Παντσέρι. Ηταν στο όνομά του η πιστωτική κάρτα η οποία ήταν στη διάθεση των δύο γυναικών που από τη χώρα της Βόρειας Αφρικής θα έφερναν στην Ιταλία τα «προϊοντα» όπως τα αποκαλούσε ο διπλωμάτης, εννοώντας ίσως τα δώρα.

Σε αντίθεση με τη μητέρα της Μαρία, η δικηγόρος κόρη του Παντσέρι, πήρε μια σύντομη χριστουγεννιάτικη ανάσα αφού η υπόθεση έκδοσης της στις βελγικές αρχές θα εξεταστεί στις 3 Ιανουαρίου 2023. Χθες, η μητέρα της δεν κατάφερε να αλλάξει την άποψη των δικαστών.

Πέντε ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι δικηγόροι της Μαρία Ντολόρεζ Κολεόνι για να ασκήσουν έφεση ενάντια στην απόφαση του Εφετείου της Μπρέσια που αποδέχτηκε το αίτημα της έκδοσής της στο Βέλγιο.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της κοινότητας Καλουσκο Ντ΄Αντα, όπου ο «εγκέφαλος» του Qatargate διατηρεί κατοικία, έβλεπαν το άλλο πρόσωπο της οικογένειας Παντσέρι. Όπως λένε, η γυναίκα ήταν ο τύπος μιας φυσιολογικής νοικοκυράς. Οικογένεια, σπίτι κι εκκλησία.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share