Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Τριγμοί στα «θεμέλια» της Νέας Δημοκρατίας; «Ντόρα, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης βρίσκονται υπό παρακολούθηση!»

Σάλος με την αποκάλυψη που έκανε η εφημερίδα «Τα Νέα»

17 Νοεμβρίου 2022 10:17
Τριγμοί στα «θεμέλια» της Νέας Δημοκρατίας; «Ντόρα, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης βρίσκονται υπό παρακολούθηση!»
Φωτογραφίες: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ,ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων με τα «Νέα» να αποκαλύπτουν ότι η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Μπακογιάννης και η Αλεξία Μπακογιάννη να βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Η είδηση γίνεται γνωστή μέσα από ένα σύντομο σχόλιο – αναφορά από τη στήλη του Mικροπολιτικού στα «Νέα», το οποίο κάνει σοβαρή αίσθηση, καθώς αναφέρει ότι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υπό παρακολούθηση έχοντας λάβει το κακόβουλο link, ακόμα και η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και τα παιδιά της η Αλεξία Μπακογιάννη και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Τι γράφει στη στήλη του ο Μικροπολιτικός γράφει για την παρακολούθηση Ντόρας, Κώστα και Αλεξία Μπακογιάννη

«Από διασταυρωμένες πηγές προκύπτει η πληροφορία ότι στα κινητά που ήταν υπό παρακολούθηση, συμπεριλαμβάνονται αυτά της Ντόρας, της Αλεξίας και του Κώστα Μπακογιάννη. Φαίνεται, δηλαδή – σύμφωνα με πληροφορίες πάντα – να είχαν λάβει και ενεργοποιήσει κακόβουλα link με sms από το γνωστό λογισμικό.

Με αποτέλεσμα να μπουν κι αυτοί σε αυτόν τον κυκεώνα. Εφόσον η πληροφορία αυτή ισχύει, μιλάμε για κάτι πάρα πολύ λυπηρό. Ειδικά αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι υπάρχουν δεσμοί αίματος που ενώνουν αυτή την οικογένεια με ένα από τα φερόμενα ως κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης αυτής, τον Γρηγόρη Δημητριάδη. Αν και εφόσον ισχύει αυτό – το τονίζω – καταδεικνύει, δυστυχώς, ότι δεν υπήρχαν ούτε τα στοιχειώδη όρια σε αυτή την ιστορία. Η αλήθεια μένει να αποδειχθεί, βέβαια, από την έρευνα των Αρχών».

Παρακολουθήσεις: Οι 7 σημαντικές καινοτομίες του νομοσχεδίου - Τι αλλάζει (Video)

Υποκλοπές: Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης της ΕΥΠ, αλλά και στη διαδικασία με την οποία αίρεται το απόρρητο των επικοινωνιών επιφέρει το νομοσχέδιο που τέθηκε χθες το απόγευμα στη δημόσια διαβούλευση, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 22 Νοεμβρίου.

Σε «θρίλερ κατασκοπείας» εξελίσσεται η υπόθεση των παρακολουθήσεων, με δημοσίευμα του Inside Story να παρουσιάζει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το ελληνικό Δημόσιο αγόρασε το Predator μέσω της ΕΥΠ.

Οι 7 πιο σημαντικές καινοτομίες του νομοσχεδίου

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι 7 πιο σημαντικές καινοτομίες του νομοσχεδίου «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων πολιτών» είναι οι εξής:

  1. Συγκροτείται εντός της ΕΥΠ Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου η οποία θα έρευνα ζητήματα διαφθοράς και παράβασης καθήκοντος μέσα στην υπηρεσία.
  2. Διοικητής της ΕΥΠ μπορεί να ορίζεται μόνο διπλωμάτης η απόστρατος ανώτατος αξιωματικός και υποδιοικητές μόνο δημόσιοι λειτουργοί. Αποκλείεται ιδιώτες από τις θέσεις αυτές.
  3. Προσδιορίζεται η έννοια της εθνικής ασφάλειας στη βάση της οποίας μπορεί να ζητηθεί η άρση απορρήτου. Με τον τρόπο αυτό οροθετείται η δράση των φορέων του Δημοσίου που επικαλούνται εθνική ασφάλεια.
  4. Καθιερώνεται ειδική διαδικασία για την άρση απορρήτου των πολιτικών προσώπων με αυστηρά φίλτρα που καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την άρση. Το αίτημα μπορεί να υποβάλει η ΕΥΠ μόνο για άμεση και εξαιρετικά πιθανή διακινδύνευση της εθνικής ασφάλειας, με την άδεια του Προέδρου της Βουλής και την συμφωνία δύο εισαγγελέων.
  5. Απαγορεύεται με ποινή φυλάκισης η κατοχή ή εμπορία κακόβουλου λογισμικού χωρίς να απαιτείται η συνδρομή οποιασδήποτε άλλης προϋποθέσεις. Επιπλέον αναβαθμίζεται σε κακούργημα με ποινή φυλάκισης έως 10 χρόνια η χρήση των λογισμικών αυτόν.
  6. Οποιοσδήποτε μπορεί να λαμβάνει γνώση ότι έχει γίνει άρση του απορρήτου του τηλεφώνου του για λόγους εθνικής ασφάλειας μετά από παρέλευση τριών ετών από την λήξη της άρσης.
  7. Τυποποιείται η διαδικασία για την καταστροφή αρχείων που αφορούν άρση απορρήτου. Για μεν το περιεχόμενο που προέκυψε από την άρση απορρήτου προβλέπεται καταστροφή μετά παρέλευση εξαμήνου, για δε τον φάκελο της υπηρεσίας με τα στοιχεία που τεκμηρίωσαν το αίτημα της άρσης απορρήτου προβλέπεται καταστροφή μετά από 10 χρόνια. Σήμερα ο νόμος δεν προβλέπει χρονικό ή άλλο προσδιορισμό για την καταστροφή των αρχείων.

Με το νόμο επιτυγχάνονται τρεις στόχοι

  1. Πρώτον, με γρήγορα αντανακλαστικά θεραπεύονται παθολογίες και δυσλειτουργίες που διαπιστώθηκαν.
  2. Δεύτερον, καθιερώνονται διαδικασίες και πλαίσιο λειτουργίας που περιορίζουν τη διακριτική ευχέρεια την οποίαν είχαν τα όργανα που εμπλέκονταν στην διαδικασία άρσης απορρήτου.
  3. Τρίτον, δημιουργείται το πιο σύγχρονο και συνεκτικό πλαίσιο μεταξύ των χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης για τα σχετικά θέματα, δεδομένου μάλιστα ότι ενόσω ανάλογα ζητήματα προέκυψαν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες μόνο στην Ελλάδα έρχεται άμεσα νομοθετική παρέμβαση.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share